Stranica 2 od 16PRETHODNOSLEDEĆA

Ponovna upotreba teksta i drugih delova dokumenta: uvod u sastavne blokove

Kliknite na dugme Reprodukuj da biste prikazali animaciju o tome kako se kreiraju dokumenti profesionalnog izgleda pomoću sastavnih blokova, kao što su zaglavlja i podnožja stranica, brojevi stranica, vodeni žigovi i okviri za tekst.

Da li ste se ikada suočili sa praznim Word dokumentom i vremenskim rokom koji se brzo približava? Svi smo iskusili dramu prazne stranice. Znamo šta treba da se nalazi u dokumentu, ali ne znamo uvek i kako da brzo pripremimo njegove delove i napravimo dokument odličnog izgleda.

Word 2007 obezbeđuje neke poznate delove dokumenata – kao što su zaglavlja i podnožja stranica, naslovne stranice i sadržaji – pomoću galerija dobro dizajniranih i oblikovanih delova koje možete da umetnete u dokument pomoću samo jednog ili dva klika.

Budući da su se delovi dokumenta koje ste znali značajno promenili u programu Word 2007, nazovimo te nedavno poboljšane delove dokumenta sastavnim blokovima. Dovršeni Word dokument možete zamisliti kao datoteku koja se sastoji od uobičajenog sadržaja, kao što je čisti tekst, stranice i fotografije ili drugi objekti dokumenta, kao i opcionalnih sastavnih blokova koje možete dodati da biste dovršili dokument.

Stranica 2 od 16PRETHODNOSLEDEĆA