Stranica 1 od 20PRETHODNOSLEDEĆA

Održite korak sa drugima pomoću sistema 2007 Office

Likovno rešenje pregleda kursa
Saznajte osnovne informacije o novom izgledu poznatih programa sistema Microsoft Office 2007. Zatim isprobajte kako te promene funkcionišu.

Osnovne informacije o ovom kursu

Ovaj kurs obuhvata:

  • Dve lekcije kojima sami određujete tempo i dve sesije za vežbanje za sticanje praktičnog iskustva. Vežbe zahtevaju sistem Office 2007.
  • Kratak test na kraju svake lekcije. Testovi se ne ocenjuju.
  • Karticu sa kratkim uputstvima koju možete da ponesete sa kursa.

Ciljevi

Kada završite ovaj kurs, moći ćete da:

  • Pogledajte kako se i zašto Microsoft Office promenio.
  • Koristite traku da biste obavljali svoje uobičajene poslove.
  • Pogledajte šta vam znače novi formati datoteka.

Kada otvorite Microsoft Office Word 2007, Office Excel 2007, Office PowerPoint 2007 i Office Access 2007 ili kreirate novu poruku u programu Office Outlook 2007, videćete puno poznatih stvari kao što je Word dokument ili Excel radni list. Međutim, takođe ćete na vrhu prozora primetiti novi izgled.

Stari izgled sa menijima i trakama sa alatkama zamenjen je trakom na vrhu prozora. Traka sadrži kartice koje možete da izaberete da biste stigli do komandi koje već znate da koristite.

Uz malo vremena i otkrivanja, primetićete da traka radi za vas, a ne protiv vas. Uostalom, traka je razvijena kao odgovor na ono što su Office korisnici  - možda čak i vi sami - tražili: programe koji su jednostavniji za upotrebu, sa komandama koje se lakše pronalaze.

Kako se koristi traka? Pređite ovaj kurs da biste to saznali - i da biste videli kako možete brže da pravite bolje dokumente.

Da biste saznali više o ovom kursu, pročitajte tekst u člancima Ciljevi i Osnovni podaci o ovom kursu ili pogledajte sadržaj. Zatim kliknite na dugme Dalje da biste započeli prvu lekciju.

Stranica 1 od 20PRETHODNOSLEDEĆA