Delite Office 365 Home sa najviše četvoro ljudi iz svog domaćinstva

Kada se pretplatite na Office 365 Home, možete da delite pogodnosti pretplate sa najviše 4 osobe. Jednostavno je poput slanja e-poruke. Svaka osoba:

  • Besplatno dobija sopstvenih 1 TB prostora za skladištenje u usluzi OneDrive
  • Može da koristi sve dostupne Office instalacije za računar, Mac računar, tablet računare i mobilne uređaje
  • Dobija sopstvenu stranicu naloga gde može da instalira Office i prikaže i upravlja sopstvenim instalacijama.

Pozivanje osoba da dele pogodnosti vaše pretplate

  1. Prijavite se na stranicu naloga. Proverite da li koristite isti Microsoft nalog koji ste iskoristili za podešavanje pretplate.
  2. U odeljku Deljenje pogodnosti pretplate, izaberite stavku Dodaj korisnika.

Na stranici naloga, izaberite stavku „Dodaj korisnika“ kako biste pozvali nekoga da deli vašu pretplatu.

  1. Otkucajte e-adresu osobe sa kojom želite da delite, a zatim izaberite stavku Pošalji poziv. Pozivnica ističe nakon 30 dana.

Unesite e-adresu osobe sa kojom želite da delite.

Svaka osoba koju pozovete dobiće sopstvenu stranicu naloga koju mogu da koriste za instaliranje Office sistema. Kada instaliraju Office, na stranici naloga videćete imena računara i stavku Koristi.

Kada osoba koja deli sa vama pretplatu instalira Office, videćete ime računara kao i ime osobe koja ga je instalirala.

Ako naiđete na problem prilikom instaliranja, isprobajte ova uobičajena rešenja.

Nekoliko stvari koje treba imati na umu

Kada delite pretplatu, osobe sa kojima je delite mogu koristiti bilo koju od dostupnih instalacija — dozvoljene su im više od jedne instalacije. Ako želite da koriste samo jednu ili dve instalacije, obavestite ih.

Ukoliko osoba sa kojom delite koristi više Office instalacija nego što vi to želite, ne brinite, kontrola je i dalje u vašim rukama. Možete da deaktivirate instalacije kako bi omogućili dodatne. Deaktiviranjem instalacije ne uklanja se osoba iz pretplate. Ta osoba će moći da zadrži dodatni prostor za skladištenje u usluzi OneDrive i da nastavi da koristi Office instalacije ukoliko postanu dostupne.

Ukoliko želite nekoga da uklonite iz pretplate, možete to učiniti. Kada uklonite osobu, ona gubi sve pogodnosti pretplate, kao što su dodatni prostor za skladištenje u usluzi OneDrive i mogućnost korišćenja vaših Offica instalacija.

 
 
Primenljivo na:
Access 2013, Excel 2013, OneNote 2013, Outlook 2013, PowerPoint 2013, Publisher 2013, Word 2013, Excel for Mac 2011, PowerPoint for Mac 2011, Word for Mac 2011