Prilagođavanje lokacije tima

Lokaciju tima možete lako i brzo da prilagodite tako da bude lakša za korišćenje i oslikava vaš profesionalni stil i brend. Da biste prilagodili lokaciju tima, potrebno je da vi budete osoba koja je kreirala lokaciju ili bar da imate dozvolu za dizajniranje lokacije. Najveća brza promena koju možete da izvršite je promena izgleda.

 1. Na lokaciji tima kliknite na dugme PostavkeDugme postavki > Promenite izgled.
  Postavke za menjanje izgleda

   Savet    Ako se pločice Prvi koraci sa vašom lokacijom nalaze na matičnoj stranici, možete kliknuti na pločicu Koji je vaš stil?. Drugi način za promenu izgleda je da kliknete na stavke Postavke > Postavke lokacije, a zatim pogledate u okviru naslovaIzgled i doživljajna stranici „Postavke lokacije“. Ukoliko ne vidite opciju Promena izgleda u meniju Postavkeili na stranici „Postavke lokacije", verovatno nemate dozvolu za upravljanje ovom opcijom. Više informacija potražite u članku Uvod: kontrolisanje korisničkog pristupa pomoću dozvola.

 2. Odaberite drugi izgled iz ponuđenih opcija. Nemojte brinuti ako vam se boja ili slika baš ne sviđaju. To možete promeniti u sledećem koraku.
 3. Sada možete da budete kreativni:
 • Da biste dodali sliku u pozadini ili je izmenili, izaberite stavku Promena i otpremite neku vašu sliku ili prevucite sliku sa računara na sličicu iznada komande Promeni.

   Napomena    Ako prevlačenje i otpuštanje ne funkcioniše, instalirajte najnoviju verziju softvera za pregledač ili Microsoft Office 2013. Pevlačenje i otpuštanje zahteva ili Office 2013 ili najnoviju verziju pregledača Internet Explorer, Firefox ili Chrome.

 • Da biste promenili šemu boja, kliknite na strelicu pored stavke Boje i izaberite drugu šemu boja.
 • Da biste promenili raspored, kliknite na strelicu pored stavke Raspored na lokaciji i izaberite drugi raspored koji kontroliše poziciju veza navigacije, polja za pretragu i tako dalje.
 • Da biste promenili fontove, kliknite na strelicu pored stavke Fontovi i izaberite drugi font.

 Savet    U oblasti pregleda možete odmah videti kako izgledaju promene. Ako želite da vratite na prethodne postavke, izaberite stavku Započni ponovo. Ili, kliknite na logotip lokacije da biste napustili opciju Promena izgleda i vratili se na matičnu stranicu lokacije.

 1. Kada budete želeli da vidite kako će promene koje primenite na sadržaj lokacije izgledati u pregledu u punoj veličini, izaberite stavku Isprobaj. Promene još uvek nisu vidljive drugim korisnicima lokacije.
 2. Ako vam se sviđa to što vidite u pregledu, kliknite na dugme Da, zadržite ga. Ako vam se ne sviđa, kliknite na dugme Ne, nije dobro i pokušajte sa nečim drugačijim.

Sada kad ste promenili izgled lokacije tima, možete da nastavite sa prilagođavanjem bez puno napora. Nastavite sa čitanjem da biste saznali kako da ažurirate naslov, opis i logotip lokacije tima.

Promena logotipa, naslova i opisa lokacije tima

Naslov je obično prva stvar koju posetioci lokacije ugledaju kada posete lokaciju tima tako da je dobra ideja odabrati naslov koji opisuje tim ili projekat. Dodavanje logotipa može da pomogne osobama da brzo vide da li su na pravoj lokaciji. Na primer, možete ponovo da iskoristite postojeći logotip za organizaciju ili sliku koja ima smisla osobama koje koriste lokaciju.

 1. Na lokaciji tima kliknite na dugme PostavkeDugme postavki >Postavke lokacije.
 2. Na stranici postavki lokacije, u okviru Ugođaj izaberite stavku Naslov, opis i logotip.

   Napomena    Ako ne vidite stavku Naslov, opis i logotip, verovatno nemate dozvolu za upravljanje tom opcijom. Potrebno je da imate bar dozvolu koja je jednaka prisustvu u grupi vlasnika na lokaciji. Takođe je moguće da je vaša organizacija definisala dizajn za čitavu kolekciju lokacija i uklonila vam dozvole za upravljanje ovim opcijama. Više informacija pronađite u članku Uvod: kontrolisanje korisničkog pristupa uz pomoć dozvola.

 3. Unesite novi naslov u polje Naslov.
  Novi naslov se pojavljuje na svakoj stranici lokacije.
 4. Unesite novi opis u polje Opis.
  Opis se ne pojavljuje na lokaciji ali se pojavljuje na stranici rezultata pretrage.
 5. Promenite logotip:
 • Da biste otpremili logotip sa računara, izaberite stavku Iz računara, kliknite na dugme Pregledaj, pronađite sliku i kliknite na dugme Otvori.
 • Da biste dodali logotip iz sistema SharePoint, izaberite stavku Iz sistema SharePoint, pronađite biblioteku u kojoj je slika uskladištena, izaberite sliku i kliknite na dugme Umetni. (Ovde se pretpostavlja da ste već otpremili logotip na lokaciju tima.)
 1. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali promene.

Ako vam se ne sviđa kako logotip izgleda na lokaciji, samo izmenite logotip i ponovite korake iznad da biste zamenili logotip.

Sledeći koraci za razmatranje

Sada kad ste shvatili kako funkcioniše brzo prilagođavanje, razmotrite sledeće korake da biste lokaciju učinili korisnijom:

 
 
Primenljivo na:
Office 365 Small Business, Office 365 Small Business administrator, SharePoint Foundation 2013, SharePoint Online Enterprise (E3 i E4), SharePoint Online Midsized Business, SharePoint Online Small Business, SharePoint Online za preduzeća (E1 & E2), SharePoint Server 2013 Enterprise, SharePoint Server 2013 Standard