Šta je to SharePoint?

Organizacije koriste SharePoint za kreiranje veb lokacija. SharePoint možete da koristite kao bezbedno mesto za skladištenje, organizovanje, deljenje i pristupanje informacijama sa gotovo svakog uređaja. Potreban vam je samo veb pregledač, kao što je Internet Explorer, Chrome ili Firefox. Želite da saznate više? Prvi koraci uz SharePoint.

Pogledajte najnoviju verziju sistema SharePoint. Kad kreirate novu lokaciju tima, videćete ovo.

Snimak ekrana lokacije tima u sistemu SharePoint 2013

SharePoint proizvodi i preuzimanja

SharePoint 2013 logo „SharePoint“ može da se odnosi na neki Microsoft SharePoint proizvod ili na neku tehnologiju, uključujući:

  • SharePoint Online   Usluga zasnovana na oblaku koju hostuje Microsoft i koja je namenjena preduzećima svih veličina. Umesto da lokalno instalira i primeni SharePoint Server, sada svako preduzeće jednostavno može da se pretplati na Office 365 plan ili samostalnu uslugu SharePoint Online, a njegovi zaposleni mogu da kreiraju lokacije koje služe za deljenje dokumenata i informacija sa kolegama, partnerima i klijentima. Isprobajte Office 365!
  • SharePoint Foundation     Osnovna tehnologija za sve SharePoint lokacije. Dostupna je za besplatnu lokalnu primenu – u prethodnim verzijama se zvala Windows SharePoint Services. SharePoint Foundation možete koristiti da biste brzo kreirali veliki broj tipova lokacija na kojima možete da sarađujete na veb stranicama, dokumentima, listama, kalendarima i podacima. Preuzmite SharePoint Foundation 2013.
  • SharePoint Server     Organizacije mogu lokalno da primene SharePoint Server i da upravljaju njime. On uključuje sve funkcije tehnologije SharePoint Foundation, plus dodatne funkcije i mogućnosti, kao što su „Upravljanje poslovnim sadržajima“, poslovno obaveštavanje, poslovna pretraga, lične lokacije i feed za vesti. Isprobajte SharePoint Server 2013!
  • SharePoint Designer     Besplatan program za dizajniranje, pravljenje i prilagođavanje veb lokacija koje rade pod sistemima SharePoint Foundation i SharePoint Server. Pomoću programa SharePoint Designer možete kreirati veb stranice bogate podacima, praviti moćna rešenja sa omogućenim tokom posla i dizajnirati izgled i doživljaj lokacije. Lokacije koje kreirate mogu biti bilo šta od malih lokacija tima za upravljanje projektima do rešenja portala za velika preduzeća zasnovanih na kontrolnim tablama. Preuzmite SharePoint Designer 2013.
  • SharePoint Workspace     Program za računare koji možete koristiti za preuzimanje sadržaja SharePoint lokacije van mreže i saradnju na sadržaju sa drugim osobama dok niste povezani sa mrežom. Dok ste vi i drugi članovi tima van mreže, možete menjati SharePoint sadržaj koji će se na kraju sinhronizovati sa SharePoint lokacijom. U sistemu SharePoint 2013, SharePoint Workspace je zamenjen sinhronizacijom fascikli sa uslugom OneDrive for Business.
  • OneDrive for Business sinhronizacija fascikli      Program za računare koji možete koristiti za sinhronizovanje vanmrežne verzije lokacije tima ili OneDrive for Business biblioteke sa fasciklom na računaru. Saznajte više o usluzi OneDrive for Business.

Više informacija o isprobavanju, kupovini ili korišćenju SharePoint proizvoda i tehnologija potražite u članku Informacije o SharePoint proizvodima.

Ako ste upoznati sa sistemom SharePoint i zanima vas šta se promenilo u najnovijem izdanju, pogledajte članke Novo u sistemu Microsoft SharePoint Online i Novo u sistemu Microsoft SharePoint Server 2013.

 
 
Primenljivo na:
Office 365 Enterprise, Office 365 Enterprise administrator, Office 365 Midsize Business, Office 365 Midsize Business administrator, Office 365 Small Business, Office 365 Small Business administrator, SharePoint Foundation 2013, SharePoint Online Enterprise (E3 i E4), SharePoint Online Midsized Business, SharePoint Online Small Business, SharePoint Online za preduzeća (E1 & E2), SharePoint Server 2013 Enterprise, SharePoint Server 2013 Standard, SharePoint Foundation 2010 , SharePoint Server 2010