Rezanje slike

Iako Microsoft Office Publisher 2007 ima neke osnovne mogućnosti za uređivanje fotografija koje omogućavaju da izrežete sliku tako da dobijete pravougaoni oblik, to nije program za uređivanje fotografija. Međutim, postoje načini na koje je moguće kreirati sliku koja nema pravougaoni oblik.

 Napomena   U publikaciji ne možete da izrežete automatski oblik, WordArt objekat ili animirani GIF (animirana GIF datoteka: datoteka koja sadrži niz GIF slika koje se u nekim Veb pregledačima prikazuju velikom brzinom i tako postiže efekat animacije. GIF – Graphics Interchange Format (grafički format za razmenu)). Da biste izrezali animirani GIF, koristite program za uređivanje animiranih GIF objekata, a zatim ponovo umetnite datoteku.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:


Rezanje slike tako da se dobije pravougaoni oblik

 1. Izaberite sliku.

Pojaviće se traka sa alatkama Slika kada izaberete sliku.

Traka sa alatkama „Slika“

 1. Na traci sa alatkama Slika kliknite na dugme Izreži Slika dugmeta.
 2. Postavite regulator za izrezivanje iznad ivice ili ugla.

Regulator za izrezivanje

Oblačić 1 Regulator za izrezivanje

 1. Postupite na neki od sledećih načina:
  • Da biste izrezali jednu stranu, prevucite centralni regulator na tu stranu.
  • Da biste jednako izrezali dve strane odjednom, držite pritisnut taster CTRL tokom prevlačenja centralnog regulatora.
  • Držite pritisnutu kombinaciju tastera CTRL+SHIFT tokom prevlačenja ugaonog regulatora da biste izrezali sve četiri stane istovremeno i zadržali proporcije slike.

 Napomena   Slika će biti isečena kada otpustite taster miša.

Vrh stranice Vrh stranice

Rezanje slike tako da dobije oblik koji nije pravougaoni

Potrebno je da postupite na neki od sledećih načina da biste sliku izrezali tako da dobije oblik koji nije pravougaoni, kao što je zvezda ili krug:

 • Umetnite sliku u oblik kao što je krug. Veze ka dodatnim informacijama o umetanju slike u oblik potražite u odeljku Takođe pogledajte.
 • Koristite opcije za uređivanje fotografija u programu Office Publisher 2007 sa programima Digital Imaging, Microsoft Digital Image Pro ili drugim programom za uređivanje fotografija, a zatim umetnite izrezane slike u publikaciju. Pročitajte pomoć za program za uređivanje fotografija koji koristite da da biste pronašli više informacija o tome kako se reže slika.

Vrh stranice Vrh stranice

 
 
Primenljivo na:
Publisher 2007