Formati video i audio datoteka podržani u programu PowerPoint

U programu PowerPoint 2013 možete da umetnete i reprodukujete mnoge formate video i zvučnih datoteka. Za najbolje iskustvo pri reprodukovanju preporučujemo .mp4 format video zapisa kodiran sa H.264 formatom video zapisa (poznatiji kao MPEG-4 AVC) i AAC formatom zvučnog zapisa. Za zvučne zapise preporučujemo upotrebu .m4a datoteka kodiranih AAC formatom zvučnog zapisa.

 Važno    Određeni stariji formati video datoteka ne komprimuju i ne izvoze ispravno u programskom paketu Office na računaru sa Windows RT operativnim sistemom već umesto toga koriste savremene formate medija, npr. H.264 i Advanced Audio Coding (AAC), koje podržava program PowerPoint 2013 RT. Želite li da saznate koju verziju programskog paketa Office koristite?

Sledeća tabela pokazuje tipove video i audio datoteka koje možete da koristite sa programom PowerPoint. Power Point može takođe podržavati dodatne tipove datoteka ukoliko na računar instalirate dodatne dekodere za zvučne i video zapise.

Podržani formati video datoteka

Format datoteke Oznaka tipa datoteke
Windows Media datoteka .asf
Windows video datoteka (Neke .avi datoteke mogu zahtevati dodatne kodeke) .avi
MP4 video datoteka .mp4, .m4v, .mov
Filmska datoteka .mpg ili .mpeg
Adobe Flash Media .swf
Windows Media Video datoteka .wmv

 Važno    Adobe Flashnije dostupan u programskom paketu na računaru sa operativnim sistemom Windows RT. Želite li da saznate koju verziju programskog paketa Office koristite?

Podržani formati audio datoteka

Format datoteke Oznaka tipa datoteke
AIFF audio datoteka .aiff
AU audio datoteka .au
MIDI datoteka .mid ili .midi
MP3 audio datoteka .mp3
Advanced Audio Coding – MPEG-4 audio datoteka .m4a, .mp4
Windows Audio datoteka .wav
Windows Media Audio datoteka .wma


 Napomene 

  • Ne pružamo garancije za performanse ili pouzdanost proizvoda koji nisu u vlasništvu kompanije Microsoft a pomenuti su u ovom članku.
 
 
Primenljivo na:
PowerPoint 2013