Čuvanje prezentacije u usluzi OneDrive i deljenje iz nje

PowerPoint 2013 prezentaciju možete sačuvati u usluzi Microsoft OneDrive da biste olakšali pristup, skladištenje i deljenje datoteka u oblaku.

 Važno    Ova funkcija ne podržava sinhronizaciju između usluge OneDrive i lokalne disk jedinice u sistemu Office na računaru koji radi pod operativnim sistemom Windows RT. Međutim, možete otvarati i čuvati prezentacije u usluzi OneDrive, tako što ćete kliknuti na karticu Datoteka, a zatim na kartice Otvaranje i Čuvanje.

  1. Da biste podesili besplatan OneDrive nalog, morate imati Microsoft nalog. Pročitajte članak Upisivanje za Microsoft nalog.

     Napomena   Ukoliko već imate OneDrive nalog, pređite na 2. korak.

  2. Prijavite se u uslugu OneDrive pomoću Microsoft naloga.

 Napomena    Ukoliko do sada niste čuvali prezentacije u oblaku, počnite tako što ćete u programu PowerPoint dodati uslugu oblaka, npr. OneDrive, na listu mesta. Ako ste uslugu OneDrive već dodali kao „Mesto“ u programu PowerPoint, pređite na 5. korak.

  1. U programu PowerPoint izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao > Dodavanje mesta.

Dodavanje usluge OneDrive kao mesta

  1. U okviru Dodavanje mesta izaberite OneDrive.
  2. U programu PowerPoint otvorite prezentaciju koju želite da sačuvate u usluzi OneDrive.
  3. Na kartici Datoteka kliknite na dugme Sačuvaj kao.
  4. U okviru Sačuvaj kao izaberite stavku OneDrive korisnika <vaše ime>.
  5. Izaberite fasciklu sa liste Nedavne fascikle ili kliknite na dugme Pregledaj da biste pronašli fasciklu u usluzi OneDrive, a zatim kliknite na dugme Otvori.

Čuvanje u ličnu uslugu OneDrive

Pročitajte više
Datoteke možete takođe sačuvati i deliti u oblaku i pretplatom na Office 365 SharePoint nalog. Više informacije potražite matičnoj stranici Microsoft Office 365 lokacije.

 
 
Primenljivo na:
PowerPoint 2013