Prvi koraci u aplikaciji Outlook Web App za Office 365

Ovaj članak će vas provesti kroz osnove pošte, kalendara i kontakata u usluzi Office 365 pomoću veb pregledača. Kada koristite veb pregledač za prikazivanje pošte, kalendara i kontakata, vi koristite Outlook Web App. Informacije o načinu korišćenja programa Program Outlook ili drugih aplikacija e-pošte na radnoj površini potražite u članku Referenca za podešavanje programa za e-poštu.

Za povezivanje na nalog možete koristiti i mobilni uređaj, kao što je pametni telefon ili tablet. Saznajte više iz članka Referenca za podešavanje telefona i tablet računara.

Ako niste ranije koristili Office 365, posetite lokaciju Prvi koraci uz Office 365.

Ako to već niste učinili, možete se prijaviti u Office 365 pomoću Office 365 korisničkog ID-a.

Ovaj članak sadrži


Obaveštenja, navigacija i postavke

Na vrhu usluge Office 365 pronaći ćete skup veza koje će vas odvesti do drugačijih delova Office 365 naloga. Ovaj članak se fokusira na funkcije koje Outlook Web App podržava: obaveštenja, veze ka svim tipovima informacija uskladištenim u prijemnom poštanskom sandučetu i veze ka ličnim informacijama i opcijama.

Outlook Web App traka za navigaciju

 1. Ove ikone će se pojaviti kada budete imali novu poruku ili podsetnik kalendara ili zadataka. Možete da kliknete na košuljicu da biste videli pregled najnovijih poruka ili na kalendar da biste prikazali i upravljali kalendarom i podsetnicima zadataka. Ikone se pojavljuju samo kada imate novu poruku ili aktivan podsetnik.
 2. Kliknite ovde da biste se prebacili na ostale oblasti programa Outlook Web App.
 3. Status ćaskanja, lične informacije, opcije i pomoć. Koristite ovu oblast da biste se prijavili na ćaskanje i da biste uređivali svoj status ćaskanja, menjali lične informacije, išli na opcije ili odjavili sa naloga.

Vrh stranice Vrh stranice

Otvaranje stavke u zasebnom prozoru

Podrazumevano čitate i kreirate stavke u programu Outlook Web App ili u oknu za čitanje ili u prozoru koji se preklapa sa glavnim prozorom. Ali to nije ono što vam uvek treba. Nekad ćete želeti da vidite ili uredite stavku u zasebnom prozoru.

Da biste otvorili većinu stavki u zasebnom prozoru, potražite iskačuću ikonicu iskačuća u gornjem uglu stavke na kojoj radite. Kliknite na nju da biste otvorili tu stavku u zasebnom prozoru.

Da biste otvorili poruku koju čitate u zasebnom prozoru, kliknite na ikonu produženog menija prošireni meni i izaberite opciju otvori u zasebnom prozoru.

Vrh stranice Vrh stranice

Rad van mreže

Pristup van mreže vam omogućava da koristite Outlook Web App na laptopu ili računaru kada niste povezani sa internetom. Informacije o podešavanju pristupa van mreže potražite u članku Korišćenje programa Outlook Web App van mreže.

Vrh stranice Vrh stranice

Pošta

Kada ste se prijavili na Office 365, izaberite stavku „Outlook“ da biste otišli do prijemnog poštanskog sandučeta u programu Outlook Web App. Više informacija o porukama u programu Outlook Web App potražite u članku Pregled pošte.

Pošta u aplikaciji Outlook Web App

Na ovom mestu ćete naći svoje poruke.

 1. Kreirajte novu poruku tako što ćete kliknuti na ikonu novo nova e-poruka.
 2. Fascikle. Lista fascikli uključuje fascikle u prijemnom poštanskom sandučetu i omiljenim lokacijama. Može da obuhvati i ostale fascikle kao što su arhivske fascikle. Možete skupiti ovo okno tako što ćete kliknuti na ikonu fascikle na vrhu. Možete razviti i skupiti fascikle u ovom prikazu tako što ćete kliknuti na trouglaste ikone pored imena fascikli.
 3. Prozor za pretragu. Ovde ukucajte ono što želite da pronađete, kao što je ime osobe čije poruke želite da nađete ili tekst koji želite da nađete da biste pronašli određenu poruku
 4. Lista poruka u aktuelnoj fascikli. Svaka stavka u prikazu liste ima dodatne informacije kao što su koliko poruka ima u razgovoru i koliko njih je nepročitano ili da li postoji prilog, zastavica ili kategorija povezana sa nekom porukom iz razgovora. Razgovor može imati jednu ili više poruka. Kada je razgovor izabran možete ga izbrisati, dodati zastavicu ili kategoriju tako što ćete kliknuti na ikone. Na vrhu prikaza liste su filteri na koje možete kliknuti da biste brzo pronašli poruke koje su nepročitane, koje uključuju vaše ime u redu „Za“ ili „Cc“ ili koje su označene zastavicom. Pored filtera, videćete ime fascikle koju prikazujete i prikaz koji ste izabrali.
 5. Okno za čitanje, gde je izabrani razgovor prikazan. Na poruke u razgovoru možete odgovoriti tako što ćete kliknuti na veze na vrhu poruke.

Vrh stranice Vrh stranice

Kalendar

Kalendar će verovatno koristiti najveći deo vremena, posle prijemnog poštanskog sandučetaOutlook Web App. Više informacija o kalendarima u programu Outlook Web App, idite na Pregled kalendara.

Prikaz sedmica kalendara

 1. Kreirajte novi događaj tako što ćete kliknuti na dugme novo novi događaj. Događaj može biti zakazana obaveza, sastanak ili događaj koji traje ceo dan.
 2. Koristite kalendar da biste se prebacivali sa datuma na datum. Senčenje će vam pokazati koji sedmicu trenutno pregledate, a tamnije senčenje obeležava aktuelni datum. Ikonu kalendara na vrhu možete koristiti da biste skupili ili razvili ovu stranu prikaza kalendara.
 3. Možete prikazivati više od jednog kalendara u isto vreme. Ovaj odeljak vam omogućava da dodate kalendare drugih osoba i izaberete koji će se prikazati.
 4. Ovo je još jedna oblast koju možete koristiti za prebacivanje sa jednog dana na drugi. Kliknite na neki datum da biste se prebacili na njega. Ili kliknite na strelice na bilo kom kraju da biste videli datume pre ili posle onoga što je prikazano.
 5. Glavni prozor, gde će se prikazati kalendari.
 6. Izaberite željeni prikaz i delite ili štampajte kalendar.

Mesečni prikaz

Mesečni prikaz može biti vrlo pretrpan. Da bi vam bio od veće koristi, sada postoji dnevni red prikazana za svaki izabrani dan.

Mesečni prikaz kalendara

 1. Osenčenje pokazuje trenutni datum.
 2. Nešto svetlije senčenje pokazuje izabrani mesec.
 3. Osenčenje pokazuje izabrani dan, a broj pokazuje koliko neprikazanih stavki ima za svaki dan. Kliknite dvaput na stavku da biste je otvorili. Možete kreirati novi događaj za bilo koji datum tako što ćete dvaput kliknuti belu površinu tog datuma.
 4. Osenčena stavka je celodnevni događaj.
 5. Dnevni red za izabrani dan. Možete kreirati novu stavku za aktuelni datum tako što ćete dvaput kliknuti na belu površinu dnevnog reda.

Vrh stranice Vrh stranice

Osobe

Ovde su uskladišteni vaši kontakti. Odavde možete naći, kreirati i uređivati svoje kontakte. Takođe možete tražiti kontakte u direktorijumu vaše organizacije. Više informacija o kontaktima u programu Outlook Web App potražite na lokaciji Pregled osoba.

Prikaz „Osobe“

 1. Kreirajte novi kontakt tako što ćete kliknuti na dugme novo novi kontakt.
 2. Sva mesta na kojima možete naći informacije kontakta.
 3. Pretraživanje. Ovde unesite ime osobe da biste je našli u kontaktima i direktorijumu vaše organizacije.
 4. Lista svih kontakata u aktuelnoj fascikli.
 5. Kontakt kartica za izabranu osobu.
 6. Radnje koje su vam dostupne direktno sa kontakt kartice. kliknite na ikonu da biste poslali poruku, započeli ćaskanje ili kreirali poziv za sastanak.

Zadaci

Fascikla „Zadaci“ skladišti zadatke koje kreirate ili koji su vam poslati, kao i poruke koje ste označili zastavicom. Da biste prikazali zadatke, izaberite stavku Zadaci ispod liste fascikli. Kada prikazujete zadatke, podrazumevani prikaz je Stavke i zadaci označeni zastavicom. To možete promeniti tako što ćete izabrati stavku Zadaci na listi fascikli. Više informacija o zadacima u programu Outlook Web App potražite u članku Pregled zadataka.

Zadaci u aplikaciji Outlook Web App

 1. Kreirajte novi zadatak tako što ćete kliknuti na dugme novo novi zadatak.
 2. Koristite ovu kolonu da biste videli stavke i zadatke označene zastavicom ili samo zadatke.
 3. Filteri. Izaberite filter u zavisnosti od toga koje stavke želite da vidite. Zadaci i stavke označeni zastavicom koji nisu povezani sa datumom i nisu dovršeni će se pojaviti samo ako izaberete opciju sve.
 4. Lista stavki koje ispunjavaju kriterijume trenutnog filtera. Izaberite stavku da biste je prikazali u oknu za čitanje. Možete koristiti kontrole iz prikaza liste da biste napravili promene na statusu stavke. Na primer, možete označiti zadatak kao dovršen ili ukloniti zastavicu sa poruke.
 5. Okno za čitanje u kom se prikazuje sadržaj stavki koje ste izabrali. Možete koristiti kontrole u gornjem uglu da biste promenili stavku ako je u pitanju zadatak. Ako je u pitanju poruka, kontrole će biti iste kao tokom čitanja pošte.

 Napomena    Zadaci možda nisu dostupni u zavisnosti od postavki organizacije.

Vrh stranice Vrh stranice

 
 
Primenljivo na:
Office 365 Enterprise, Office 365 Enterprise administrator, Office 365 Midsize Business, Office 365 Midsize Business administrator, Office 365 Small Business, Office 365 Small Business administrator, Outlook Web App za Office 365 Enterprise, Outlook Web App za Office 365 Small Business Premium