Koji je moj Office 365 korisnički ID i zašto mi je potreban?

Vaš Office 365 korisnički ID dodelila vam je vaša škola ili vaše preduzeće. Izgleda kao ellen@contoso.onmicrosoft.com, ellen@contoso.edu ili ellen@contoso.com. Vaš Office 365 korisnički ID predstavlja vašu e-adresu i nalog koje koristite za prijavljivanje u sistem Office 365 za posao ili školu.

 Važno    Ako je organizacija upisana i za Windows Azure, CRM ili ste dodali domen nekoj od naših usluga na mreži, trebalo bi da koristite isti korisnički ID i domen za prijavljivanje i za pristup svim uslugama.

Vaš Office 365 korisnički ID razlikuje se od Microsoft naloga. Microsoft nalog je onaj koji koristite za lične usluge kao što su Xbox Live, Outlook.com, Windows 8, Windows Phone i druge. Za više detalja pogledajte ovaj video zapis Šta je to Microsoft nalog?.

Microsoft nalog ne možete koristiti za prijavljivanje u sistem Office 365 za posao ili školu, osim ako je neko u vašoj organizaciji podelio određeni dokument sa vama preko Microsoft naloga. U tom slučaju možete da pristupite tom dokumentu pomoću Microsoft naloga

Kada prvi put dobijete Office 365 korisnički ID, takođe ćete dobiti privremenu lozinku za prijavljivanje. Kada se prijavite, bićete upitani da kreirate sopstvenu lozinku. Koristite je sa korisničkim ID-om svaki put kada se prijavljujete u sistem Office 365. Više informacija o menjanju lozinke, kao i o tome kako da kreirate jaku lozinku, potražite u članku Promena lozinke.

Office 365 administratori

Sledeće informacije su samo za Office 365 administratore.

Kreiranje novih korisničkih naloga

Kreiraćete novi korisnički ID, sa jedinstvenim korisničkim imenom, za svaki korisnički nalog koji dodate svojoj pretplati. Deo korisničkog ID-a koji se odnosi na domen biće onmicrosoft.com domen koji ste izabrali kada ste se prijavili za Office 365 ili neki drugi domen – na primer, prilagođeni domen vaše organizacije – koji ste dodali u Office 365.

Na primer, ako ste prilikom izrade naloga izabrali fourthcoffee.onmicrosoft.com kao ime domena i kreirate korisnički nalog sa korisničkim imenom colin, korisnički ID će biti colin@fourthcoffee.onmicrosoft.com.

Ako želite da koristite prilagođeni domen za korisničke ID-ove i e-adrese, pogledajte članak:

Postavljanje i korišćenje alternativne e-adrese

Kada se prijavite za sistem Office 365, morate da date i alternativnu e-adresu koja nije povezana sa sistemom Office 365. Ta e-adresa se koristi za važna obaveštenja, kao što je poništavanje administratorske lozinke, tako da morate imati mogućnost da pristupite tom nalogu e-pošte ako nemate pristup sistemu Office 365. Pošto završite proces prijavljivanja, na alternativnoj e-adresi dobićete uvodnu e-poruku koja uključuje vaš korisnički ID i URL adresu stranice na kojoj ćete se prijaviti u sistem Office 365. Ako zaboravite korisnički ID ili ako se ne sećate URL adrese sistema Office 365, potražite te informacije u uvodnoj e-poruci.

 Napomena    Alternativna e-adresa koju ste morali da unesete tokom procesa prijavljivanja koristi se za važnu komunikaciju, kao kada poništavate administratorsku lozinku. Sva komunikacija u vezi s proizvodom koju ste odabrali da primate od sistema Office 365 takođe se šalje na tu e-adresu, osim ako ne promenite željene opcije za kontakt. Svoje kontakt informacije možete da ažurirate na stranici Moj profil. Više informacija o promeni željenih opcija za kontakt potražite u članku Promena željenih opcija za kontakt.

 
 
Primenljivo na:
Office 365 Enterprise, Office 365 Enterprise administrator, Office 365 Midsize Business, Office 365 Midsize Business administrator, Office 365 Small Business, Office 365 Small Business administrator