Instaliranje sistema Office na PC računar ili Mac sa sistemom Office 365 za preduzeća

Kada koristite najnoviju verziju sistema Office sa sistemom Office 365, možete da uređujete i pregledate Office datoteke gotovo sa svakog mesta na kome možete koristiti računar, mobilni uređaj ili veb pregledač.

U zavisnosti od tipa Office 365 plana koji imate, možete da preuzmete najnoviju verziju sistema Office sa uslugom Office 365. Ako imate Office 365 plan koji ne uključuje najnoviju verziju sistema Office, kao što je Small Business (P1) ili plan Enterprise E1, koristite usluge Office 365 sa verzijom sistema Office koju već imate na PC ili Mac računaru.

 Napomena    Da biste saznali kako da instalirate Office na Mac računaru, kliknite ovde .

Koraci za brzi pristup

  1. Prijavite se u Office 365 pomoću korisničkog ID-a za Office 365.
  2. Na vrhu stranice izaberite stavke PostavkePostavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Office 365 postavke.

Idite na Postavke > Postavke usluge Office 365

 Napomena    Ako nemate opciju „Postavke“, možda nemate Office 365 plan za preduzeća. Pročitajte članak Preuzimanje, instalacija, nadogradnja, aktivacija.

  1. Na levoj polovini stranice odaberite karticu Softver.
  2. Na stranici Office izaberite stavku Jezik, a zatim odaberite stavku Instaliraj.

Instaliranje najnovije verzije Office stranice

 Napomena    Office podrazumevano instalira 32-bitnu verziju na vaš računar, čak i ako se na njemu izvršava 64-bitna verzija operativnog sistema Windows. Ako niste sigurni koju verziju sistema Office treba da instalirate, pogledajte članak Koja verzija je najbolja za mene?

Vrh stranice Vrh stranice

Najčešća pitanja


Zašto ne vidim sve Office programe kada odem na stranicu instalacije sistema Office?

Možete da vidite drugačiju listu dostupnih Office aplikacija u zavisnosti od toga koji Office 365 plan imate i da li Office instalirate na PC ili Mac računaru.

Evo šta ova Office instalacija obuhvata, u zavisnosti od vašeg operativnog sistema:

Aplikacija Office za PC* Office for Mac 2011 **
Access Da Ne
Excel Da Da
Lync Da Ne**
OneNote Da Ne**
Outlook Da Da
PowerPoint Da Da
Publisher Da Ne
Word Da Da
InfoPath Da* Ne
Project Pro Ne* Ne
Visio Pro Ne* Ne

 Napomena    *Dodatne aplikacije dostupne za PC računar prikazane su u sledećoj tabeli.

Aplikacija na PC računaru Dostupno uz
InfoPath Office 365 Midsize ili Enterprise E3 planovi
Project Pro Project Pro za Office 365 pretplata
Visio Pro Visio Pro za Office 365 pretplata

**Dodatne aplikacije dostupne za Mac računar prikazane su u sledećoj tabeli

Aplikacija na Mac računaru Instaliraj iz
Lync Podešavanje programa Lync for Mac 2011 za Office 365
OneNote Mac App Store (besplatno)

Vrh stranice Vrh stranice

Zašto ne mogu da instaliram samo programe koji su mi potrebni, npr. Word, PowerPoint ili Excel?

Office programi su zapakovani zajedno radi bržeg preuzimanja i instaliranja. Kada instalirate Office, možete da izbrišete prečice do programa koji vam nisu potrebni. Po potrebi možete da pokrećete različite verzije Office proizvoda, kao što su Excel 2013 i Excel 2010, istovremeno na jednom računaru.

Vrh stranice Vrh stranice

Kako da nabavim Office aplikacije za telefon ili tablet, npr. Office for iPad?

U usluzi Office 365 izaberite stavke PostavkePostavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Office 365 postavke >Softver> Telefon i tablet. Pročitajte članak Korišćenje usluge Office 365 na mobilnim uređajima.

Vrh stranice Vrh stranice

Zašto nemam opciju da instaliram najnoviju verziju sistema Office?

Ako uputstva u ovom članku ne odgovaraju onome što vidite, možda imate Office 365 plan koji ne obuhvata najnoviju verziju sistema Office. To je u redu. Koristite Office 365 sa verzijom sistema Office koju već imate na PC ili Mac računaru.

 Napomena    Ako Office 365 plan uključuje licencu za instaliranje sistema Office, proverite da li je vašem nalogu dodeljena licenca. Pročitajte članak Kako da znam koje licence su mi dodeljene?

Vrh stranice Vrh stranice

Kako da znam koje licence su mi dodeljene?

Izaberite stavke PostavkePostavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom > Office 365 postavke i pogledajte odeljak Dodeljene licence sa donje leve strane. Ako ne vidite najnoviju verziju sistema Office za računare, obratite se Office 365 administratoru.

Da li ste Office 365 administrator? Ako ste administrator za Small Business naloge, pročitajte članak Dodeljivanje ili uklanjanje licenci. Za Midsize ili Enterprise naloge, pročitajte članak Dodeljivanje ili uklanjanje licenci ili prikaz liste nelicenciranih korisnika. Ako organizacija ima Office 365 plan koji ne uključuje najnoviju verziju sistema Office, možda bi trebalo da se prebacite na drugi Office 365 plan ili pretplatu.

Vrh stranice Vrh stranice

Koji su sistemski zahtevi?

Pročitajte članak Sistemski zahtevi za Office.

Dobijam grešku kada instaliram ili aktiviram Office. Kako to da popravim?

Odaberite odgovarajući članak ispod da biste pronašli rešenje problema:

Ako ste Office 365 administrator, a Office se dugo instalira, proverite status usluga.

Ako i dalje imate problema, pronađite podršku za Office 365.

Kada instalirate Office, ako dokument koji kreirate u Office programu izgleda mutno, prikazuje se kao potpuno crn ili potpuno beo, ekran treperi ili izgleda drugačije na različitim računarima, pročitajte članak Office 365 ne izgleda dobro.

Vrh stranice Vrh stranice

Gde da pronađem šifru proizvoda?

Ona vam nije potrebna ako Office instalirate iz usluge Office 365 za preduzeća. Office 365 korisnički ID koji ste koristili tokom instalacije biće povezan sa proizvodom i trebaće vam ako bude potrebna ponovna instalacija. Ako ste kupili drugu verziju usluge Office 365, npr. Office 365 University, pročitajte članak Pronalaženje šifre proizvoda za Office 365, Office 365 Home ili Office 2013 Personal.

Vrh stranice Vrh stranice

Da li treba da deinstaliram Office 2007 ili Office 2010 kako bih instalirao najnoviju verziju sistema Office?

Ne. Ali Office možete da deinstalirate pomoću opcije Programi i funkcije na Windows kontrolnoj tabli. Po potrebi možete da pokrećete različite verzije Office proizvoda, kao što su Excel 2013 i Excel 2010, istovremeno na jednom računaru.

Vrh stranice Vrh stranice

Da li Office 365 mogu da koristim kada sam van mreže?

Ne morate da budete povezani sa internetom sve vreme da biste koristili programe sistema Office za računar, kao što su Word i Excel. Ali morate da se povežete sa internetom barem jednom u 30 dana radi provere statusa pretplata. Ako se ne povežete u roku od 30 dana, Office prelazi u režim umanjene funkcionalnosti. Pošto se povežete sa internetom i potvrdi se status pretplate, sve funkcije sistema Office će ponovo biti dostupne.

Takođe možete da sinhronizujete dokumente uskladištene u usluzi Office 365 na računarima i mobilnim uređajima za pristup na mreži i van mreže u bilo kom trenutku. Pročitajte članak Sinhronizacija One Drive for Business ili SharePoint biblioteka lokacije sa računarom.

Koje druge verzije sistema Office mogu da se koriste uz Office 365?

Office 365 usluge možete da koristite i uz Office 2010 ili Office 2007 ili Office for Mac 2011 .

Vrh stranice Vrh stranice

Kako da instaliram najnoviju verziju sistema Office na više od pet računara?

Najnoviju verziju sistema Office sa uslugom Office 365 možete da instalirate na najviše pet računara koje koristite. Da biste instalirali Office na šestom računaru, možete to uraditi tako što ćete prvo deaktivirati aktuelnu instalaciju na jednom od računara.

Izaberite stavke Softver > Office. Odaberite stavku Deaktiviraj pored računara na kom želite da deaktivirate instalaciju.

 Napomena    Da li ste Office 365 administrator i želite najnoviju verziju sistema Office za svoju organizaciju? Neka se korisnici prijave na Office 365 portal pomoću Office 365 korisničkog ID-a kako bi direktno instalirali Office. Korisnici mogu da aktiviraju najnoviju verziju sistema Office na najviše pet računara pomoću Office 365 korisničkog ID-a.

Ako ste IT stručnjak, koristite Alatku za primenu sistema Office da biste preuzeli Office softver na lokalnu mrežu. Zatim primenite Office pomoću metoda za primenu softvera koji obično koristite.

Vrh stranice Vrh stranice

Kako da počnem da radim sa sistemom Office?

Prvi koraci sa uslugom Office 365 i Office Online u usluzi Office 365 i saznajte kako da koristite Office 365 na mobilnim uređajima .

Kreirajte i skladištite Office dokumente na lokaciji svog tima ili koristite OneDrive for Business za lične poslovne dokumente

Vrh stranice Vrh stranice

Kako da deinstaliram Office?

Ako koristite PC, najnoviju verziju sistema Office možete da deinstalirate pomoću opcije Programi i funkcije na Windows kontrolnoj tabli, a možete i da pročitate članakDeinstaliranje sistema Microsoft Office 2013 ili usluge Office 365.

Da biste deinstalirali Office za Mac 2011 , pročitajte članak Deinstaliranje sa Mac računara .

Vrh stranice Vrh stranice

 Savet    Vratite se u Office 365 Small Business centar za konfigurisanje .

 
 
Primenljivo na:
Office 365 Enterprise, Office 365 Enterprise administrator, Office 365 Midsize Business, Office 365 Midsize Business administrator, Office 365 Small Business, Office 365 Small Business administrator