Deljenje radne površine ili programa u programu Lync

U Lync sastanku, pozivu ili razgovoru putem razmene trenutnih poruka (IM) ostalim učesnicima možete prikazati celu radnu površinu ili samo program.

Imajte na umu da treba da budete izlagač na Lync sastanku da biste mogli da delite svoj ekran. Ako je opcija zasivljena, zamolite nekog od izlagača da vam da pristup za izlagača (Kliknite na ikonu „Osobe“ na dnu prozora sastanka. Zatim kliknite desnim tasterom miša na ime učesnika i kliknite desnim tasterom miša na opciju „Učini izlagačem“.) .

 • Deljenje radne površine kada je potrebno da se prebacujete između više programa ili da radite sa datotekama iz različitih programa.
 • Deljenje programa kada treba da predstavite određene programe ili datoteke i ne želite da druge osobe vide ništa drugo na vašem računaru.

Deljenje vaše radne površine ili programa

 1. Na dnu prozora razgovora postavite pokazivač na ikonu prezentacije (monitora).

Opcije na kartici Prezentovanje

 1. Na kartici Prezentovanje uradite nešto od sledećeg:
 • Da biste delili sadržaj na svom računaru, izaberite stavku Radna površina.

 Važno    Kada delite radnu površinu, svi učesnici sastanka mogu videti vaše programe, datoteke i obaveštenja. Ako imate poverljive informacije ili dokumente koje ne želite da druge osobe vide, zatvorite ih ili koristite deljenje programa umesto toga.

 • Da biste delili program ili datoteku ili više njih, kliknite na Program, a zatim izaberite određene programe ili datoteke.
 1. Na traci sa alatkama za deljenje na vrhu ekrana koristite neku od ovih opcija:

Snimak ekrana trake sa alatkama za deljenje

 • Kliknite na plavu pribadaču da biste sakrili traku sa alatkama i dobili više prostora. Da biste otkrili traku sa alatkama, pomerite pokazivač miša ka vrhu ekrana. Kada se pojavi traka sa alatkama za deljenje, koristite kontrole koje su vam potrebne ili kliknite ponovo na pribadaču da bi traka sa alatkama bila vidljiva.

 Napomena    Dok nešto delite, vaš Lync status se menja u Prezentujem i nećete primati trenutne poruke ili pozive.

Ako želite da učesnik sastanka deli svoj ekran, dajte mu pristup za izlagača (Kliknite na ikonu „Osobe“ na dnu prozora sastanka. Zatim kliknite desnim tasterom miša na ime učesnika i kliknite desnim tasterom miša na opciju „Učini izlagačem“.) da bi mogao da koristi kontrole. Ako on ne koristi Lync, može da koristi Lync Web App za izlaganje. Pogledajte Deljenje radne površine i programa iz programa Lync Web App da biste videli više informacija.

Deljenje primarnog, sekundarnog ili svih monitora

Ako imate više od jednog monitora, oni se svi prikazuju na kartici Prezentovanje, pa možete da odlučite koji ćete da delite. Kada delite sve monitore, traka sa alatkama za deljenje se otvara na primarnom monitoru.

Snimak ekrana kartice „Prezentovanje“ koja prikazuje primarni, sekundarni i sve monitore

Prepuštanje ili preuzimanje kontrole nad sesijom deljenja

Ako želite da neki drugi učesnik sastanka promeni datoteku, da vam pomogne pri predstavljanju ili demonstriranju, možete mu dodeliti kontrolu. I vi i taj učesnik ćete imati kontrolu nad deljenjem, ali vi možete u bilo kom trenutku oduzeti kontrolu tom učesniku.

 1. Na traci za deljenje kliknite izaberite stavku Dodeljivanje kontrole.
 2. Izaberite ime osobe kojoj želite da prepustite kontrolu.

Lync šalje obaveštenje toj osobi da bi je obavestio da delite kontrolu.

 1. Da biste preuzeli kontrolu, na traci sa alatkama za deljenje izaberite stavku Dodeljivanje kontrole, a zatim kliknite na dugme Preuzmi kontrolu.

 Savet    Možete omogućiti drugim osobama da automatski preuzmu kontrolu nad vašim sesijama deljenja u bilo kom trenutku tako što ćete na traci sa alatkama za deljenje kliknuti na dugme Automatski daj kontrolu. Ova opcija se preporučuje samo kod malih i opuštenih sastanaka. Da biste povukli automatsku dozvolu, kliknite na dugme Davanje kontrole i opozovite izbor u polju za potvrdu Automatski daj kontrolu.

Vrh stranice Vrh stranice

 
 
Primenljivo na:
Lync 2013 for Office 365, Office 365 Enterprise, Office 365 Enterprise administrator, Office 365 Midsize Business, Office 365 Midsize Business administrator, Office 365 Small Business, Office 365 Small Business administrator