Najčešća pitanja o Office jezičkim paketima 2013
Opšte informacije
Jezički paketi su programski dodaci koji mogu značajno da promene utisak korisnika pri radu u Office programima tako što omogućavaju podršku za više jezika. To obuhvata menije i ekran, pomoć, rečnik, rečnik sinonima i kontrolor pravopisa. Pored poboljšanja utiska korisnika pri radu, možete izabrati da koristite pojedinačne aspekte jezičkog paketa kao što je kontrolor pravopisa za proveru dokumenta na jeziku koji nije podrazumevani jezik podešen na računaru. Imajte u vidu da, ako ste kupili pretplatu na Office 365, možete je koristiti za instalaciju sistema Office na različitim jezicima, a ne morate da kupite jezički paket.
Pojedinačni Office jezički paketi su dostupni za sledeće jezike:

arapski, brazilski portugalski, bugarski, hrvatski, kineski (pojednostavljeni), kineski (tradicionalni), češki, danski, holandski, engleski, estonski, finski, francuski, nemački, grčki, jevrejski, hindi, mađarski, indonežanski, italijanski, japanski, kazaški, korejski, letonski, litvanski, malezijski, norveški, poljski, portugalski, rumunski, ruski, srpski (latinica), slovački, slovenački, španski, švedski, tajski, turski, ukrajinski i vijetnamski.
Jezički paketi omogućavaju lokalizovane menije i ekran, pomoć i alatke za proveru dokumenata za većinu Office aplikacija, uključujući Word 2013, Excel 2013, PowerPoint 2013, Access 2013, Outlook 2013, OneNote 2013, InfoPath 2013, Publisher 2013, Project 2013, SharePoint Workspace 2013, Visio 2013 i Microsoft Office programske pakete koji sadrže te proizvode. Access 2013 i Project 2013 nisu podržani na hindi jeziku.

Pored toga, jezici za neke druge alatke se lokalizovani kada su jezički paketi omogućeni. Lokalizacija aplikacije razlikuje se u zavisnosti od jezika, pogledajte stranicu „Alatke za proveru" za više detalja.
Office jezički paketi na Windows RT uređajima su besplatni i uključeni u Windows jezičke pakete koji su dostupni putem ažuriranja Windowsa.

Ako imate Windows RT uređaj, Office jezički paketi su uključeni u Windows jezičke pakete. Da biste nabavili Office jezički paket na svom uređaju, idite na jezičke postavke za uređaj i dodajte odgovarajući jezik prikaza u operativnom sistemu Windows.
Kupovina
Da biste kupili jezički paket, posetite stranicu „Opcije Office jezika“, izaberite jezik koji želite da kupite, kliknite na dugme „Kupi odmah" i potom sledite uputstva. Imajte na umu da pojedinačni jezički paketi nisu dostupni putem količinskog licenciranja programa. Pored toga, jezički paketi su dostupni samo za trenutnu verziju sistema Office.
Ne. Ako ste kupili pretplatu na Office 365, možete je koristiti za instalaciju sistema Office na različitim jezicima, a ne morate da kupite jezički paket.
Kompatibilnost
Ne. Zbog promena u arhitekturi aplikacije, samo su Office jezički paketi 2013 kompatibilni sa najnovijom verzijom sistema Office.
Da. Postoji više opcija jezika za Office. Da biste saznali šta je dostupno, idite na stranicu „Opcije Office jezika“ i u padajućem meniju izaberite jezik za koji ste zainteresovani.