Mogu li da dodam prilagođene poddomene ili više domena u Office 365?

Više prilagođenih domena možete da dodate u sve Office 365 pretplate, ali poddomene možete dodati samo u Office 365 Midsize Business i Office 365 Enterprise. Postoje važne razlike i u drugim funkcijama za domene.

Pre nego što dodate domen, uporedite funkcije jednu sa drugom pomoću tabele ispod kako biste se uverili da će Office 365 Small Business zadovoljiti vaše potrebe. U suprotnom, mogli biste da poodmaknete s podešavanjem domena u Office 365 Small Business i ustanovite kako ne možete uraditi nešto što je važno za posao, kao što je korišćenje poddomena. U tom slučaju, utrošićete mnogo vremena da uklonite domen iz usluge Office 365 i prebacite se na drugu Office 365 ponudu.

 Napomena    Dok razmatrate koja je Office 365 pretplata najbolja za vas, možete da pregledate sveukupne funkcije proizvoda svake ponude kako biste te prioritete uporedili sa onim što vama treba za domene.

Office 365 Small Business Office 365 Midsize Business i Office 365 Enterprise
Poddomeni

Prilagođeni domen, kao što je contoso.com, možete da dodate, ali ne možete dodati poddomene, kao što je partners.contoso.com.

 Napomena    Office 365 Small Business automatski dodaje „www“ imenu domena ako taj domen koristite za svoju Office 365 javnu veb lokaciju, kao što je www.contoso.com. Ne morate se brinuti da nećete moći da dodate poddomen „www“.

Možete da dodate više poddomena: na primer, www.contoso.com, www.partners.contoso.com, www.partners.marketing.contoso.com i tako dalje.

Trenutna javna veb lokacija Ako već imate javnu veb lokaciju pre nego što se prijavite za Office 365 i želite da je i dalje koristite umesto da podešavate novu, možete to da uradite. Ali potrebni su dodatni koraci ako želite da koristite svoju trenutnu javnu veb lokaciju. Kad dodate domen u Office 365, svoju trenutnu veb lokaciju možete nastaviti da hostujete kod drugog dobavljača bez potrebe da išta dalje radite.
DNS zapisi

Nakon što podesite domen u usluzi Office 365, imate sledeći izbor. Možete da dozvolite usluzi Office 365da vam kreira i hostuje DNS zapise i automatski konfiguriše usluge, na primer e-poštu i Lync, ili da upravljate DNS zapisima kod svog dobavljača DNS hostinga.

Pošto ste podesili domen u usluzi Office 365, dodajete i ažurirate DNS zapise na veb lokaciji dobavljača usluga DNS hostinga i konfigurišete DNS zapise za usluge, kao što su e-pošta i Lync.

Nastavljate da upravljate svojim DNS zapisima kod dobavljača usluge DNS hostinga (ili lokalno, ako sami lokalno upravljate vlastitom DNS datotekom) – na primer, da dodajete ili ažurirate MX ili CNAME zapise.

E-pošta i trenutne poruke

Ako odaberete da vam Office 365 kreira i hostuje DNS zapise, e-pošta i razmena trenutnih poruka automatski se podešavaju za korišćenje domena koji hostuje Office 365 i nećete moći da hostujete e-poštu ili razmenu trenutnih poruka pomoću drugog dobavljača hostinga.

Ako odaberete da sami upravljate DNS zapisima kod svog dobavljača DNS hostinga, možete da hostujete e-poštu ili razmenu trenutnih poruka pomoću drugog dobavljača hostinga.

E-poštu, trenutne poruke i javnu veb lokaciju možete podesiti tako da koriste vaš domen hostovan u usluzi Office 365ili možete da hostujete neke od tih usluga (ili sve) na svom domenu kod drugog dobavljača.
Više domena

U Office 365 možete da dodate više domena.

Ako odaberete da vam Office 365 kreira i hostuje DNS zapise, možete da podesite Office 365e-poštu i razmenu trenutnih poruka zajedno na bilo kojem od tih domena.

Ako odaberete da sami upravljate DNS zapisima kod svog dobavljača DNS hostinga, možete da hostujete bilo koju uslugu na bilo kojem od domena. Na primer, možete da koristite e-poštu sa jednim imenom domena, a drugo da koristite za adresu svoje javne veb lokacije.

U Office 365 možete da dodate više domena i hostujete bilo koju uslugu na bilo kom domenu.

Na primer, mogli biste da koristite e-poštu sa jednim imenom domena, a drugo da koristite za adresu svoje SharePoint Online javne veb lokacije.

Dodatne informacije o tome kako domeni rade sa Office 365 uslugama

  • U Office 365 nalog možete da dodate do 600 domena.
  • Javnu veb lokaciju ne možete da uvezete u Office 365. Ako odaberete da koristite domen sa svojom Office 365 javnom veb lokacijom, umesto da zadržite trenutnu veb lokaciju, morate da dizajnirate i popunite novu veb lokaciju od početka.
  • Kad se prijavite za uslugu, Office 365 za vas kreira domen, kao što je contoso.onmicrosoft.com. Možete nastaviti da koristite ovaj domen za svoj korisnički ID i Office 365 usluge ili možete da dodate vlastiti prilagođeni domen.
  • Možete da koristite bilo koje prilagođeno ime domena koje je dostupno u registru domena. Ono ne mora da se podudara sa prvim delom vašeg onmicrosoft.com domena. Na primer, ako ste se upisali za Office 365 korišćenje domena fabrikam.onmicrosoft.com, možete da koristite ime domena fabrikam.com, fabrikam_NW.com ili potpuno drugačije ime kao što je fourthcoffee.com.

Saznajte više o podešavanju domena i upravljanju njima za Office 365 Small Business ili Office 365 Enterprise i Office 365 Midsize Business .

 
 
Primenljivo na:
Office 365 Enterprise administrator, Office 365 Midsize Business administrator, Office 365 Small Business administrator