Stranica 1 od 24PRETHODNOSLEDEĆA

Održite korak sa drugima uz program Excel 2007

Likovno rešenje pregleda kursa
Pogledajte praktični uvod u novi izgled programa Microsoft Office Excel 2007 i pogledajte kako se radi ono što ste navikli da radite u programu Excel dok učite o programu.Nemate vremena za ceo kurs? Pogledajte demonstraciju „Održite korak sa drugima uz program Excel 2007“ (samo na engl.) da biste dobili uvid u osnove, a zatim se vratite na kurs kada budete spremni za sticanje praktičnog iskustva.Nemate izdanje sistema Office 2007? Možete preuzeti besplatnu probnu verziju koja važi 60 dana.

Osnovne informacije o ovom kursu

Ovaj kurs obuhvata:

  • Tri lekcije kojima sami određujete tempo i dve vežbe za sticanje praktičnog iskustva. Vežbe zahtevaju Excel 2007.
  • Kratak test na kraju svake lekcije. Testovi se ne ocenjuju.
  • Karticu sa kratkim uputstvima koju možete da ponesete sa kursa.

Ciljevi

Kada završite ovaj kurs, moći ćete da:

  • Saznajte više o novom izgledu programa Excel.
  • Pronađite komande koje se svakodnevno koriste na traci: „Iseci“, „Kopiraj“, „Nalepi“, „Umetni redove u list“, „Umetni kolone u list“ i „Zbir“.
  • Sačuvajte radne sveske u novim Excel formatima datoteka.

Imate novu verziju programa Excel. Kada otvorite program Excel, videćete poznate radne listove na koje ste navikli. Takođe ćete na vrhu prozora videti stvari koje su nove.

Stari izgled Excel menija i dugmadi zamenjen je novom trakom sa karticama koje birate da biste dobili komande. Traka je razvijena da bi se olakšala upotreba programa Excel i da bi vam pomogla da brže pronađete komande koje su vam potrebne i da radite sa njima.

Kako se koristi traka? Pređite ovaj kurs da biste saznali. Pogledajte šta je promenjeno i zašto vam promene pomažu da brže napravite bolje Excel radne listove.

Da biste saznali više o ovom kursu, pročitajte tekst u člancima Ciljevi i Osnovni podaci o ovom kursu ili pogledajte sadržaj. Zatim kliknite na dugme Dalje da biste započeli prvu lekciju.

Stranica 1 od 24PRETHODNOSLEDEĆA