Oblikovanje grafikona

Iako je traka Alatke za grafikone puna zanimljivih stvari koje možete da dodate grafikonu, može se desiti da poželite više kontrole. U ranijim verzijama programa Office, napredne opcije za oblikovanje su bile duboko zakopane u komplikovanim dijalozima koje je teško pronaći. Sada su ove opcije dostupne u sjajnim novim oknima sa zadacima. Izaberite element grafikona (na primer grupu podataka, osu ili naslove), kliknite na njega desnim tasterom miša i izaberite stavku Format <chart element>. Odmah zatim, pojavljuje se okno Oblikovanje sa opcijama koje su krojene za izabrani element grafikona.

Okno zadataka „Oblikuj osu“

Klikom na male ikone na vrhu okna pomerate se na druge delove okna sa više opcija. A ako kliknete na drugi element grafikona, videćete da se okno sa zadacima automatski ažurira tako da uključi novi element grafikona.

Na primer, da biste oblikovali osu

  1. Kliknite desnim tasterom miša na osu grafikona i izaberite stavku Oblikuj osu.

Meni „Oblikuj osu“ otvoren klikom na desni taster miša

  1. U oknu sa zadacima Oblikuj osu primenite željena podešavanja.

 Savet    Okno zadataka možete da premestite ili da mu promenite veličinu da bi vam bilo lakše da radite sa njim. Kliknite na ševron u gornjem desnom uglu. Gornji deo okna „Oblikuj osu“ sa istaknutim ševronom.

  • Izaberite stavku Premeštanje i prevucite okno na novu lokaciju.
  • Izaberite stavku Veličina i prevucite ivicu okna da biste mu promenili veličinu.

Vrh stranice Vrh stranice

 
 
Primenljivo na:
Excel 2013, Outlook 2013, PowerPoint 2013, Word 2013