Instaliranje ili uklanjanje pojedinačnih Office programa i komponenti

Kada prvi put pokušate da koristite funkciju koja nije instalirana, Microsoft Office 2007 najčešće automatski instalira funkciju.

Ako se željena funkcija ne instalira automatski, izvršite sledeće radnje:

 1. Izađite iz svih programa.
 2. U operativnom sistemu Microsoft Windows kliknite na dugme Start i izaberite stavku Kontrolna tabla.
 3. Izvršite jednu od sledećih radnji:
  • Windows Vista    Izaberite stavku Programi, a zatim stavku Instalirani programi. Izaberite ime izdanja sistema Microsoft Office ili programa koji želite da promenite, a zatim kliknite na dugme Promeni.

 Napomena   U klasičnom prikazu kliknite dvaput na ikonu Programi i izaberite stavku Instalirani programi. Izaberite ime izdanja sistema Microsoft Office ili programa koji želite da promenite i kliknite na dugme Promeni.

 • Microsoft Windows XP    Kliknite na ikonu Dodaj ili ukloni programe, a zatim kliknite na dugme Promeni ili ukloni programe. Izaberite ime izdanja sistema Microsoft Office ili programa koji želite da promenite i kliknite na dugme Promeni.

 Napomena   U klasičnom prikazu kliknite dvaput na ikonu Dodaj ili ukloni programe, izaberite ime izdanja sistema Microsoft Office ili programa koji želite da promenite i kliknite na dugme Promeni.

 1. U dijalogu Microsoft Office 2007Podešavanje izaberite stavku Dodavanje ili uklanjanje funkcija i kliknite na dugme Dalje.
 2. Izaberite opcije prilagođene instalacije koje želite:
  • Kliknite na znak plus (+) da biste razvili fasciklu i videli više funkcija.
  • Simbol pored svake funkcije pokazuje kako će funkcija podrazumevano biti instalirana. Možete da promenite način na koji će funkcija biti instalirana tako što ćete kliknuti na simbol, a zatim izabrati drugi simbol sa liste koja će se pojaviti. Simboli i njihova značenja su sledeća:

Pokreni sa mog računara  Pokreni sa mog računara     Funkcija će biti instalirana i uskladištena na čvrstom disku kada dovršite instalaciju. Podfunkcije neće biti instalirane i uskladištene na čvrstom disku.

Pokreni sa mog računara  Pokreni sve sa mog računara     Funkcija i sve njene podfunkcije će biti instalirane i uskladištene na čvrstom disku kada dovršite instalaciju.

Instalirano pri prvoj upotrebi  Instalirano pri prvoj upotrebi     Funkcija će biti instalirana na čvrstom disku kada budete koristili funkciju prvi put. U tom trenutku će vam možda trebati pristup CD-u ili mrežnom serveru sa kojeg ste prvobitno instalirali. Ova opcija možda nije dostupna za sve funkcije.

Nije dostupno  Nije dostupno     Funkcija neće biti instalirana zato što nije dostupna.

 • Ako funkcija ima podfunkcije, simbol sa belom pozadinom pokazuje funkciju i sve njene podfunkcije koje imaju isti metod instalacije. Simbol sa sivom pozadinom pokazuje da funkcija i njene podfunkcije imaju kombinaciju metoda instalacije.
 • Takođe možete da koristite tastaturu za pregledanje funkcija i menjanje njihovih opcija. Koristite tastere STRELICA NAGORE i STRELICA NADOLE da biste izabrali funkcije. Koristite taster STRELICA NADESNO da biste proširili funkciju koja sadrži neku od podfunkcija. Koristite taster STRELICA NALEVO da biste smanjili proširenu funkciju. Kada izaberete funkciju koju želite da promenite, pritisnite taster RAZMAKNICA da biste prikazali meni izbora instalacije. Koristite tastere STRELICA NAGORE i STRELICA NADOLE da biste izabrali opcije instalacije, a zatim pritisnite taster ENTER.
 1. Kada završite sa izborom prilagođenih opcija instalacije, izvršite neku od sledećih radnji:
  • Kliknite na dugme Nadogradi. Ovo dugme se pojavljuje ako instalacioni program otkrije prethodnu verziju istog Office programa na računaru.
  • Kliknite na dugme Instaliraj odmah. Ovo dugme se pojavljuje ako instalacioni program ne otkrije prethodnu verziju istog Office programa na računaru.

.

 
 
Primenljivo na:
Access 2007, Excel 2007, Groove 2007, InfoPath 2007, OneNote 2007, Outlook 2007, PowerPoint 2007, Publisher 2007, Word 2007