Kartica sa šifrom proizvoda za Office: najčešća pitanja

PrikažiŠta je to kartica sa šifrom proizvoda za Microsoft Office?

Kartice sa šifrom proizvoda ubrzavaju i olakšavaju instalaciju. Klijenti koji kupe računar sa unapred učitanim Office 2010 programskim paketima mogu da kupe karticu sa šifrom proizvoda za jedan od tri Office 2010 programska paketa i upotrebe šifru proizvoda od 25 znakova koja se nalazi unutar pakovanja da bi instalirali softver na računaru. Kartica sa šifrom proizvoda ne uključuje disk. Kartice sa šifrom proizvoda omogućavaju samo jednu aktivaciju na jednom računaru.

PrikažiGde da pronađem šifru proizvoda za Office 2010?

Šifra proizvoda se sastoji od 25 znakova i nalazi se na različitim lokacijama u zavisnosti od načina na koji ste nabavili Office 2010.

Tradicionalni disk

Ako ste Office kupili na tradicionalnom disku, šifra proizvoda bi trebalo da se nalazi unutar pakovanja na nalepnici u okviru kartice sa suprotne strane držača diska sa leve strane kutije za DVD.

Šifra proizvoda na tradicionalnom disku

Kartica sa šifrom proizvoda

Ako ste kupili karticu sa šifrom proizvoda za Office, šifra proizvoda bi trebalo da se nalazi unutar pakovanja na nalepnici sa leve strane kutije.

Šifra proizvoda na kartici sa šifrom proizvoda

Napomena: ako se šifra proizvoda ne nalazi unutar pakovanja, pregledajte uputstva u pakovanju.  Šifru proizvoda ćete možda morati da preuzmete sa lokacije www.office.com/getkey.

Na mreži

Ako ste Office kupili na mreži i preuzeli, šifra proizvoda bi trebalo da se nalazi na stranici sa potvrdom i/ili u e-poruci koja vam je poslata kada ste preuzeli softver.

Unapred učitano na novom računaru

Ako ste kupili novi računar sa unapred učitanim sistemom Office, trebalo bi da je proizvođač računara uključio medijum ili karticu sa Microsoft identifikatorom proizvoda u kutiju u kojoj se nalazi šifra proizvoda.  Šifra proizvoda se nalazi na certifikatu o autentičnosti i trebalo bi da izgleda slično sledećoj:

Šifra proizvoda na certifikatu o autentičnosti

PrikažiKako funkcioniše kartica sa šifrom proizvoda?

Klijent koji kupi računar sa unapred učitanom slikom sistema Office 2010 može odabrati da kupi verziju sistema Office 2010 na tradicionalnom disku ili karticu sa šifrom proizvoda za Office 2010. Ako je klijentu potrebna samo jedna instalacija za jedan računar sa unapred učitanom slikom i ne želi ili mu nije potreban DVD, može da kupi karticu sa šifrom proizvoda. Klijent će upotrebiti šifru proizvoda od 25 znakova koja se nalazi unutar pakovanja kartice sa šifrom proizvoda za instaliranje i aktiviranje unapred učitane slike. Za instalaciju nije potreban disk.

PrikažiKupio/la sam karticu sa šifrom proizvoda, ali u pakovanju nema šifre proizvoda.

Ako ste kupili karticu sa šifrom proizvoda, a ona se ne nalazi unutar pakovanja, morate da preuzmete šifru proizvoda od 25 znakova. Potražite jedinstveni PIN u pakovanju proizvoda, a zatim posetite lokaciju www.office.com/getkey i unesite PIN. Sledite uputstva na mreži da biste preuzeli šifru proizvoda i instalirali Office 2010.

PrikažiŠta je to jedna unapred učitana slika sistema Office 2010?

Jedna unapred učitana slika predstavlja unapred učitani softver za sva tri Office 2010 programska paketa: Office Home and Student 2010, Office Home and Business 2010 i Office Professional 2010. Veliki broj proizvođača računara postavljaju na računare unapred učitanu sliku sistema Office 2010 koja nudi jednostavan način kupovine i korišćenja sistema Office na novom računaru. Klijenti kupuju šifru proizvoda od 25 znakova za Office 2010 na tradicionalnom disku ili ili u novoj verziji kartice sa šifrom proizvoda da bi aktivirali jedan od unapred učitanih programskih paketa na računaru.

PrikažiNa koji se softver odnose uslovi sa kartice sa šifrom Microsoft proizvoda?

Ako je oznaka licence „PKC“, upotrebom softvera preuzetog sa ove lokacije upravlja deo uslova licenciranja za Microsoft softver „Kartica sa šifrom proizvoda“, a prva odredba tog ugovora dopunjena je sledećim sadržajem:

Ovi uslovi licenciranja predstavljaju ugovor između korporacije Microsoft (ili neke od njenih filijala u zavisnosti od toga gde živite) i vas. Pročitajte ih. Oni se odnose na softver (i) koji se preuzima sa ove lokacije i (ii) koji je imenovan na KARTICI SA ŠIFROM PROIZVODA koju ste kupili.

PrikažiDa li Office Professional Academic 2010 funkcioniše sa jednom unapred učitanom slikom?

Da – jedna slika sistema Office 2010 može da se aktivira pomoću šifre proizvoda za Office Professional Academic 2010.

PrikažiKako da znam da li na računaru imam unapred učitan Office 2010?

Da biste to proverili, idite u „Start“ meni operativnog sistema Windows i u njemu pronađite stavku „Office 2010“. Ako vidite stavku „Office 2010“, Office je unapred učitan. Ako ne vidite stavku „Microsoft Office 2010“, softver nije unapred učitan.

PrikažiKoji Office proizvodi su dostupni u vidu kartica sa šifrom proizvoda?

Office Home and Student 2010, Office Home and Business 2010 i Office Professional 2010 dostupni su u vidu kartica sa šifrom proizvoda. Neki prodavci mogu da ponude i karticu sa šifrom proizvoda za Office Professional Academic 2010.

PrikažiKoji proizvodi su uključeni u unapred učitanu sliku sistema Office 2010?

Unapred učitana slika predstavlja jednu sliku sva tri prodajna Office 2010 programska paketa – Office Home and Student 2010, Office Home and Business 2010 i Office Professional 2010.

PrikažiKupio/la sam karticu sa šifrom proizvoda za Office 2010, ali nemam unapred instaliran Office 2010 na računaru. Šta da radim?

Ako ste kupili karticu sa šifrom proizvoda za Office 2010, a nemate unapred instaliran Office 2010 na računaru, možete da preuzmete softver. Uradite sledeće:

  1. Pronađite šifru proizvoda od 25 znakova. Morate imati važeću šifru proizvoda za Office 2010 da biste instalirali i aktivirali preuzeti softver.
  2. Vratite se na lokaciju www.office.com/productkeycard.
  3. Kliknite na dugme „Preuzmi“.
  4. Sledite korake na mreži da biste preuzeli i instalirali Office 2010.

PrikažiKoliko dugo traje preuzimanje sistema Microsoft Office 2010?

Vreme preuzimanja se razlikuje u zavisnosti od lokacije i brzine internet veze. Preporučujemo da se za preuzimanje datoteka koriste samo veze velike brzine i širokog propusnog opsega. Sledi procena vremena potrebnog za preuzimanje svake datoteke u zavisnosti od brzine veze.

Microsoft Home and Business 2010 klikni i pokreni

(600 MB)

Microsoft Office Professional 2010

(800 MB)

Microsoft Project Professional 2010

(232 MB)

Microsoft Visio Premium 2010

(290 MB)

1 Mb/s 88 minuta 125 minuta 39 minuta 48 minuta
3 Mb/s 30 minuta 47 minuta 16 minuta 19 minuta
6 Mb/s 16 minuta 27 minuta 11 minuta 12 minuta

PrikažiŠta je to „Klikni i pokreni“?

„Klikni i pokreni“ predstavlja nov način preuzimanja i instaliranja sistema Microsoft Office koji koristi virtuelizaciju kako bi vam omogućio da koristite Office program koji je prenet putem protoka i keširan na računaru. „Klikni i pokreni“ se automatski koristi kada dođe do pada brzine veze na minimalne vrednosti.

PrikažiPokušao/la sam da preuzmem Office 2010, ali šifra proizvoda je odbačena. Šta da radim?

Ako šifra proizvoda nije prihvaćena, proverite da li ste je uneli ispravno, koristeći mala i velika slova i crtice. Ako sistem i dalje ne može da proveri valjanost šifre proizvoda, obratite se podršci za korisnike na lokaciji http://support.microsoft.com/office2010.

PrikažiMogu li da preuzmem 64-bitnu verziju sistema Office 2010?

Da, 64-bitna rezervna kopija Office 2010 proizvoda je dostupna. Međutim, većini klijenata preporučujemo da instaliraju 32-bitnu verziju sistema Office 2010. 64-bitna instalacija Microsoft Office 2010 proizvoda namenjena je korisnicima koji obično koriste veoma velike dokumente ili skupove podataka i potrebno im je da Office 2010 programi pristupaju količini memorije većoj od 2 GB. Sa 64-bitnom verzijom postoje neka tehnička ograničenja, a da biste instalirali 64-bitnu verziju Office 2010 proizvoda, na računaru morate imati operativni sistem koji podržava 64-bitne sisteme.

PrikažiKoliko licenci/instalacija dozvoljavaju kartice sa šifrom proizvoda za Office?

Svaka kartica sa šifrom proizvoda dozvoljava jednom korisniku da aktivira jedan programski paket Office 2010 na jednom unapred učitanom računaru.

PrikažiKoliko licenci/instalacija je dozvoljeno u verziji sa tradicionalnim diskovima za Office?

Broj instalacija se razlikuje u zavisnosti od kupljenog Office programskog paketa. Verzija sistema Office Home and Student 2010 na disku dozvoljava korisniku da instalira jednu kopiju softvera na najviše tri računara u jednom domaćinstvu za nekomercijalne svrhe. (Office Home and Student 2010 nije moguće koristiti za komercijalne, neprofitne ili aktivnosti koje donose prihod ili u vladinim organizacijama.) Verzija sistema Office Home and Business 2010 i Office Professional 2010 na disku dozvoljava jednom korisniku da instalira jednu kopiju na jednom računaru, a drugu kopiju na prenosnom uređaju kao što je laptop.

PrikažiMogu li da instaliram karticu sa šifrom proizvoda na više računara?

Ne. Kartica sa šifrom proizvoda za Office može da se instalira samo na jednom računaru. Ako vam bude potrebno da ponovo instalirate Office, to možete uraditi na istom računaru na kojem je Office prvobitno instaliran.

PrikažiKako se instalira Office 2010?

Ako imate unapred učitan Office 2010, otvorite „Start“ meni operativnog sistema Windows, izaberite stavku „Office 2010“, a zatim kliknite na dugme Aktiviraj. Kada vam bude zatraženo, unesite šifru proizvoda od 25 znakova. Ako nemate unapred učitan Office, morate prvo da preuzmete softver. Kada preuzmete datoteku na radnu površinu, kliknite dvaput na nju da biste započeli proces instalacije. Sledite uputstva na ekranu da biste instalirali i aktivirali Office 2010.

PrikažiNa računaru već imam instaliranu probnu verziju sistema Office 2007/programa Works. Da li je potrebno da deinstaliram probnu verziju pre preuzimanja sistema Office 2010?

Ne, ne morate da deinstalirate probnu verziju programa Works/sistema Office 2007. Office 2010 će tokom procesa instalacije deinstalirati prethodne verzije sistema Office, uključujući i probne verzije, osim ako izvršite prilagođenu instalaciju.

PrikažiMogu li da instaliram Microsoft Office 2010 na netbook računaru?

Ako netbook računar ispunjava neophodne sistemske zahteve za Office 2010, možete da ga instalirate.

PrikažiDa li su sistemski zahtevi za karticu sa šifrom proizvoda za Office i tradicionalni disk isti?

Da, sistemski zahtevi su isti za sve proizvode.

PrikažiKome treba da se obratim ako naiđem na probleme prilikom instaliranja i/ili aktiviranja kartice sa šifrom proizvoda za Office?

Obratite se podršci za korisnike na lokaciji http://support.microsoft.com/office2010.

PrikažiŠta da radim ako mi je potrebno da ponovo instaliram Office proizvod?

Ako vam je potrebno da ponovo instalirate Office, posetite lokaciju www.office.com/backup da biste preuzeli softver.

PrikažiIzgubio/la sam šifru proizvoda za Office 2010. Šta da radim?

Ako ne možete da pronađete šifru proizvoda za Office 2010, postoje različite radnje koje možete preduzeti u zavisnosti od toga gde ste kupili Office 2010. Ako ste Office 2010 kupili kao elektronsko preuzimanje iz neke prodavnice na mreži, obratite se toj prodavnici i zatražite šifru proizvoda. Ako ste Office 2010 kupili u prodavnici, obratite se Microsoft podršci. Ako je Office 2010 unapred instaliran na računaru, šifru proizvoda potražite u korisničkim materijalima za Office koje ste dobili uz računar.

PrikažiKupio/la sam karticu sa šifrom proizvoda. Mogu li da naručim DVD sa rezervnom kopijom?

Da, ako ste kupili karticu sa šifrom proizvoda za Microsoft Office, kvalifikovani ste da besplatno preuzmete rezervnu kopiju ili naručite DVD uz naknadu. Isporuka može da potraje 1-2 sedmice. Da biste naručili DVD, kliknite na dugme za preuzimanje i sledite uputstva na mreži.

PrikažiKome da se obratim za podršku ako mi je potrebna pomoć u vezi sa nadogradnjom na Office 2010?

  • Za kupovinu u prodavnici na mreži, preuzimanja ili pitanja u vezi sa šifrom proizvoda obratite se Microsoft podršci za ESD na mreži.
  • Ako ste Office 2007 kupili u prodavnici, za tehničku pomoć (uključujući instalaciju/deinstalaciju softvera, aktivaciju proizvoda i upotrebu proizvoda) obratite se Microsoft podršci.
  • Ako ste kupili računar sa unapred instaliranim sistemom Office 2010, za tehničku pomoć (uključujući instalaciju/deinstalaciju softvera, aktivaciju proizvoda i upotrebu proizvoda) obratite se proizvođaču računara.

Vrh stranice Vrh stranice