Najčešća pitanja za Office 365 za preduzeća

 • Najčešća pitanja
  „Office 365“ se odnosi na planove pretplate koji uključuju pristup Office aplikacijama, kao i druge usluge produktivnosti koje su omogućene preko interneta (usluge u oblaku), kao što su Lync veb konferencije i Exchange Online hostovana e-pošta za preduzeća, i dodatni prostor za skladištenje na mreži uz OneDrive i Skype minute za svet za kućne korisnike.
  Mnogi Office 365 planovi takođe uključuju verziju najnovijih Office aplikacija za računare koje korisnici mogu instalirati na više računara i uređaja. Office 365 planovi koji su samo na mreži sjajan su izbor za izvesne poslovne potrebe i kompatibilni su sa verzijama za računare najnovije verzije sistema Office, Office 2010, Office 2007 (sa blago ograničenom funkcionalnošću), Office 2011 for Mac i Office 2008 for Mac.
  Svi Office 365 planovi se plaćaju na osnovu pretplate, mesečne ili godišnje.
  „Microsoft Office“ je ime koje i dalje koristimo za naš poznati softver za produktivnost. Office paketi obično imaju uključene aplikacije kao što su Word, Excel, PowerPoint i Outlook. Svi novi Office paketi (na primer Office Standard 2013) uključuju najnovije verzije ovih aplikacija. Ovi paketi se mogu instalirati samo na jednom računaru i ne dolaze uz usluge zasnovane na oblaku koje su uključene u Office 365.
  Office 365 najbolje radi sa najnovijom verzijom sistema Office, Office 2010 i Office 2011 for Mac. Office 365 radi sa pomalo ograničenom funkcionalnošću sa sistemom Office 2007. Ako imate starije izdanje sistema Office, moraćete da izvršite ažuriranje na noviju verziju sistema Office da biste koristili Office 365 – a možete i da se pretplatite na neke od mnogih Office 365 planova koji uključuju najnoviju verziju sistema Office. Pored najnovije verzije sistema Office kao dela pretplate, dobićete automatske ispravke, pa će Office uvek biti ažuran. Uporedite planove.
  Pristup internetu je potreban za instaliranje i aktiviranje svih Office 365 planova i za upravljanje nalogom pretplate. Internet veza je takođe potrebna za pristup Office 365 uslugama produktivnosti u oblaku, uključujući e-poštu, konferencije, IT upravljanje i druge usluge.
  Mnogi Office 365 planovi uključuju i verziju sistema Office za računare, na primer Office 365 Business Premium i Office 365 Enterprise E3. Jedna od prednosti posedovanja verzije Office aplikacija za računare jeste da možete da radite van mreže i imate poverenje da će sledeći put kada se povežete na internet sav vaš rad biti automatski sinhronizovan tako da nikada nećete morati da brinete o ažurnosti svojih dokumenata. Vaša verzija sistema Office za računare takođe se automatski ažurira i nadograđuje kada se povežete na internet tako da uvek imate najnovije alatke kao pomoć pri radu. Uporedite Office 365 planove.
  „Oblak“ je prepoznatljiv način opisivanja računarskih usluga zasnovanih na vebu koje se hostuju izvan vaše organizacije. Kad koristite usluge zasnovane na tehnologiji oblaka, IT infrastruktura se nalazi izvan vaše lokacije (nelokalno) i održava je treća strana (hostovano), umesto da se nalazi na serveru koji vi održavate i koji se nalazi u vašoj kući ili preduzeću (lokalno). Na primer, uz Office 365, skladište informacija, izračunavanje i softver nalaze se na serverima koje poseduje Microsoft i njima se upravlja daljinski. Mnoge usluge koje svakodnevno koristite su deo oblaka – sve od e-pošte zasnovane na oblaku do mobilnog bankarstva i skladištenja fotografija na mreži. Pošto se ova infrastruktura nalazi na mreži ili „u oblaku“, možete joj pristupiti sa gotovo bilo kog mesta, sa računara, tableta, pametnog telefona ili drugog uređaja sa internet vezom.
  Office 365 se može u velikoj meri prilagoditi i podržavati sve od poslovanja koje vodi jedna osoba do preduzeća sa desetinama hiljada korisnika:
  • Office 365 Business planovi su najbolji za preduzeća sa od 1 do 300 korisnika.
  • Office 365 Enterprise planovi odgovaraju organizacijama čija veličina se kreće od jednog zaposlenog do više od 50.000 korisnika.
  Ovde možete da uporedite sve opcije.
  Office obezbeđuje sledeće aplikacije:
  • Office za iPad®: Prikazujte, kreirajte i uređujte dokumente uz Word, Excel i PowerPoint aplikacije osetljive na dodir. Možete računati na Office za iPad da će sačuvati nepromenjen sadržaj i oblikovanje tako da dokument izgleda odlično kada se vratite na PC ili Mac računar. Dodajite komentare ili pratite promene dok radite sa drugima u programu Word. Pregledajte i ažurirajte Excel unakrsne tabele i jednostavno dodavajte formule ili grafikone. Unosite promene u PowerPoint prezentacije i projektujte ih bežično na velikom ekranu.

   Dokumente možete besplatno da prikazujete uz Office za iPad. Uređivanje i kreiranje dokumenata zahteva Office 365 pretplatu koja ispunjava uslove: Office 365 Home, Office 365 Personal, Office 365 University, Office 365 Business, Office 365 Business Premium, Office 365 Enterprise, Office 365 Enterprise E3 i E4 (cena za državne institucije), Office 365 Government E3 i E4, Office 365 Education E3 i E4 za studente, Office 365 Education E3 i E4 za akademske radnike, Office 365 ProPlus ili Office 365 University.

  • Office Mobile: Office Mobile je unapred instaliran na operativnom sistemu Windows Phone 8 i dostupan je za izabrane modele iPhone® uređaja i Android telefona. Office Mobile nudi sjajno prikazivanje Office sadržaja i mogućnosti uređivanja sadržaja u pokretu. A možete računati i na Office Mobile da će sačuvati nepromenjen sadržaj i oblikovanje tako da dokument i dalje izgleda odlično kada se vratite na PC ili Mac računar. Office Mobile za iPhone i Android telefone može da se koristi besplatno za nekomercijalnu upotrebu – jednostavno preuzmite aplikaciju iz prodavnice na telefonu.

   Da biste uređivali ili kreirali dokumente ili pristupili dokumentima uskladištenim lokalno u sistemima SharePoint i OneDrive for Business, morate imati kvalifikovani Office 365 plan: Office 365 Business, Office 365 Business Premium, Office 365 Enterprise, Office 365 Enterprise E3 i E4 (cena za državne institucije), Office 365 Government E3 i E4, Office 365 Education E3 i E4 za studente, Office 365 Education E3 i E4 za akademske radnike, Office 365 ProPlus i Office 365 University.

  • Outlook Mobile: Windows Phone 8 obuhvata unapred instaliranu verziju programa Outlook koju možete da koristite da biste pristupili lokaciji Outlook.com, usluzi Office 365 ili Exchange e-pošti.
  • OneNote: OneNote aplikaciju za mobilne uređaje možete koristiti za pristup beleškama dok ste u pokretu. Ova aplikacija je dostupna na Windows Phone 8 telefonima, iPhone i iPad uređajima i Android telefonima.
  • OWA: Ako imate Office 365 pretplatu koja uključuje Exchange Online, možete da koristite OWA aplikaciju za sortiranje i skeniranje e-pošte i odgovaranje na e-poruke, kao i za kontrolisanje rasporeda. Ova aplikacija je dostupna na iPhone i iPad uređajima.
  • Lync Mobile: Ako vaša organizacija koristi najnoviju verziju programa Lync, možete da koristite Lync aplikaciju za mobilne uređaje da biste ostali povezani dok ste na mobilnom uređaju. Ova aplikacija je dostupna na Windows Phone 8 telefonima, iPhone i iPad uređajima i Android telefonima.
  • SharePoint Newsfeed: Ako vaša organizacija koristi najnoviju verziju sistema SharePoint, možete da koristite aplikaciju SharePoint Newsfeed da biste feedu za vesti pristupili sa mobilnog uređaja. Ova aplikacija je dostupna na Windows Phone 8 telefonima i na iPhone i iPad uređajima.
  Office 365 je dostupan u mnogo zemalja/regiona i na mnogo jezika. Ako se ime vaše zemlje/regiona ne pojavljuje na listi, znači da trenutno nismo pokrenuli verziju usluge Office 365 za vaše tržište. Nastavljamo da objavljujemo Office 365 na novim tržištima i javno ćemo objaviti kada pokrenemo Office 365 na nekom novom tržištu.
  Prvi koraci
  Nije potrebno ništa da instalirate da biste koristili Office 365.
  Da bismo vam pomogli da lako povežete verziju za računare najnovije verzije sistema Office, Office 2010 ili Office 2007 sa uslugom Office 365, Microsoft pruža Office 365 korisnicima deo softvera koji se može instalirati – zove se „Office instalacija za računare“ – i to besplatno.
  Office instalacija za računare pruža mnogo pogodnosti, uključujući:
  • Automatsko otkrivanje neophodnih ispravki.
  • Instaliranje ispravki i komponenti po odobrenju ili u pozadini sa komandne linije.
  • Automatsko konfigurisanje programa Outlook i Microsoft Lync za korišćenje uz Microsoft Office 365.
  • Deinstaliranje sa klijentskog računara nakon pokretanja.
  Office instalaciju za računare možete pronaći i instalirati u Office 365 centru administracije.

  Ako vaš plan uključuje pretplatu na Office, moći ćete i da ga instalirate direktno iz Office 365 centra administracije.
  U Office 365 možete da dodate ime domena koje posedujete da biste kreirali e-adrese zasnovane na domenu. Pronađite registar domena ili dobavljača usluga DNS hostinga. Uporedite upravljanje domenom u Office 365 pretplatama.
  Da. Ako kupite Office 365 licence za naloge koje kreirate tokom besplatne probne verzije, informacije i konfiguracija za naloge ovih korisnika će ostati ista. Kada besplatna probna verzija istekne, nećete moći da nastavite sa besplatnim korišćenjem usluge Office 365. Imaćete dodatnih 30 dana da kupite Office 365 pre nego što informacije naloga budu obrisane. Kada se informacije probnog naloga obrišu, ne mogu se preuzeti.
  Podrška i cene
  Možete da plaćate pomoću svih poznatijih kreditnih kartica, a iznos pretplate će se prikazati na mesečnom izvodu kreditne kartice. Za Office 365 Enterprise, Office 365 Business i samostalne planove imate opciju da dobijete fakturu i, u zavisnosti od usluga koje ste odabrali, plaćate mesečno ili godišnje. Primićete e-poruku kada faktura bude spremna za prikaz i, ako se broj porudžbine (PO) unese kada kupujete pretplatu, taj broj će biti uključen u fakturu.
  Da bismo klijentima obezbedili najveću fleksibilnost, dostupne su različite opcije plaćanja.
  Office 365 Business, Business Essentials i Business Premium planovi dostupni su za plaćanje mesečne obaveze ili plaćanje godišnje obaveze.
  • Plaćanje mesečne obaveze: Plaćate od meseca do meseca i možete da otkažete u svakom trenutku.
  • Plaćanje godišnje obaveze: Prijavljujete se za jednogodišnju pretplatu, ali možete da odaberete da plaćate od meseca do meseca čitave godine kada se prijavljujete. Postoji popust za korišćenje ove opcije plaćanja.
  Office 365 Enterprise planovi (uključujući samostalne Enterprise planove kao što je to Exchange Online) i Office 365 ProPlus dostupni su za plaćanje godišnje obaveze.
  • Plaćanje godišnje obaveze: Prijavljujete se za jednogodišnju pretplatu, ali možete da odaberete da plaćate od meseca do meseca čitave godine kada se prijavljujete.
  Da, popusti su dostupni za Office 365 korisnike ugovora za preduzeća (obično 250+ licenci) koji žele da izvrše kupovinu putem količinskog licenciranja. Microsoft stručnjak vam može pomoći da istražite opcije kupovine za velika preduzeća i da utvrdite šta je najbolje za vas. Saznajte više o količinskom licenciranju. Pronađite Microsoft stručnjaka.

  Da. Ako je potrebno da izvršite nadogradnju, nalog možete da prebacite na drugačiji plan. Na primer, plan Office 365 Business možete da nadogradite na plan Office 365 Enterprise.

  U većini slučajeva možete da koristite čarobnjak za prebacivanje između planova u centru administracije kako biste nadogradili plan. Ako pretplata ima više od 300 korisnika ili ako ste koristili prepaid karticu za kupovinu plana, čarobnjak za prebacivanje između planova nije dostupan. Planovi koji ne ispunjavaju uslove za čarobnjak za prebacivanje između planova mogu da se prebace ručno. Saznajte više o nadogradnji Office 365 planova.

  NAPOMENA: Kada vršite nadogradnju naloga, ime domena se prenosi na vaš novi nalog, bez obzira na to da li prenosite sopstveno ime domena u Office 365 nalog ili podešavate ime domena pomoću usluge Office 365.

  Da, možete da mešate i uklapate Office 365 planove. Međutim, postoje izvesna ograničenja za proizvode i licence. Na primer, ako imate Office 365 Business Premium plan koji ima ograničenje od 300 korisnika, možete da ga kombinujete sa planom Office 365 Enterprise E3, ali samo za najviše 300 osoba u organizaciji. Da biste saznali više detalja, razgovarajte sa predstavnikom korporacije Microsoft.
  Uvek možete da otkažete pretplatu. Međutim, u zavisnosti od proizvoda i tipa pretplate koji imate, može postojati kazna za otkazivanje pre završetka ugovora. Za pretplate sa plaćanjem mesečne obaveze ne postoji kazna za otkazivanje ugovora u bilo kom trenutku. Za pretplate sa godišnjom obavezom koje se plaćaju od meseca do meseca mogu da važe neke kazne ako se otkažu rano. Pretplate sa godišnjom obavezom koje se plaćaju unapred ne dobijaju refundaciju ako se otkažu pre isteka čitavog perioda trajanja ugovora. Pročitajte čitav Microsoft ugovor o pretplati na mreži.
  Vaši podaci su vaši. Ako odlučite da otkažete Office 365 pretplatu, možete preuzeti podatke – na primer, e-poštu i dokumente na lokacijama tima – i sačuvati ih na drugu lokaciju. Trebalo bi da sačuvate podatke pre otkazivanja pretplate. Kada otkažete pretplatu, podaci povezani sa Office 365 nalogom biće dostupni administratorima na nalogu sa ograničenom funkcionalnošću tokom 90 dana.
  Idite ovde da biste promenili lozinku.
  Office 365 Business, Business Essentials i Business Premium podržavaju operativne sisteme Windows Vista i Windows XP za većinu funkcija koje se zasnivaju na vebu. Međutim, oni ne podržavaju preuzimanje i korišćenje najnovije verzije Office softvera, pa ne možete zameniti Office 2010 za najnoviju verziju. Postojeći Office 2010 ili Office 2007 softver možete povezati sa Office 365 uslugom, ali ako vaš računar radi pod operativnim sistemom Windows Vista ili Windows XP, ne možete instalirati Office 365 Business, Business Essentials i Business Premium softver i ne možete zameniti Office 365 Business, Business Essentials i Business Premium softver preuzimanjem sistema Office 2010.
  Microsoft stručnjaci su obučena IT i razvojna preduzeća koja vam mogu pomoći da se prebacite na Office 365 ili razvijete prilagođena rešenja za preduzeće. Spisak svih Microsoft stručnjaka možete da pronađete na lokaciji Microsoft Pinpoint.
  Office 365 Small Business je preimenovan u Office 365 Business Essentials. Office 365 Business Essentials obuhvata sve funkcije plana Office 365 Small Business, kao i dodatke i poboljšanja. Na primer, Active Directory je dodat u Office 365 Business Essentials, a maksimalni broj korisnika je povećan sa 25 na 300.
  Planovi Office 365 Small Business Premium i Office 365 Midsize Business zamenjeni su novim planom koji se zove „Office 365 Business Premium“. Office 365 Business Premium kombinuje najbolje funkcije i usluge u jednom planu, sa najviše 300 korisnika.
  Najčešća pitanja za Office 365 Nonprofit
  Informacije, ponude i uputstva za prijavljivanje
  Dizajnirana da neprofitnim i nevladinim organizacijama pomogne da ostvare veće dobro, ova globalna ponuda nudi kvalifikovanim klijentima pristup usluzi Office 365, najboljim alatkama u klasi za produktivnost i saradnju zasnovanim u oblaku korporacije Microsoft. Neprofitne organizacije mogu da saznaju više, provere da li ispunjavaju uslove i prijave se za donaciju posećivanjem lokacije www.microsoft.com/office365nonprofits.
  Office 365 Nonprofit je dostupan u više od 90 zemalja. Da biste videli čitavu listu plasiranih zemalja do danas, posetite lokaciju http://www.microsoft.com/office365nonprofits#countries.
  Usluga Yammer je uključena u ponude Nonprofit E1 i Nonprofit E3, ali ne i u ponude Nonprofit Business Essentials i Business Premium. Sve funkcije i softverske usluge uključene u Enterprise i Business usluge nalaze se i u Nonprofit ponudama, uz izuzetak prava dvostrukog pristupa.
  Pratite sledeće korake:
  1. Posetite stranicu za Office 365 Nonprofit.
  2. Kliknite na vezu Prvi koraci ka donaciji sa BESPLATNOM probnom verzijom.
  3. Kliknite na zeleno dugme BESPLATNA probna verzija za Office 365 Nonprofit E3.
  4. Podesite nalog i potvrdite da ste povezani sa neprofitnom organizacijom.
  5. Prijavljivanje za probnu verziju prikuplja informacije potrebne da bi se pokrenula procedura potvrde da vaša organizacija ispunjava uslove za neprofitne organizacije. Pogledajte odeljak o ispunjavanju uslova i proveri u najčešćim pitanjima za Office 365 Nonprofit.
  6. Tokom probne verzije, idite na karticu „Upravljanje licencom“ na portalu za administraciju da biste dodelili maksimalno 25 korisnika.
  7. Primićete e-poruku koja potvrđuje ili odbija vašu prihvatljivost kao kvalifikovane neprofitne organizacije. Ako se približavate kraju probnog perioda od 30 dana i niste primili obaveštenje o potvrdi prihvatljivosti od usluge Office 365, obratite se korisničkoj podršci.
  8. Ako bude potvrđeno da ispunjavate uslove, Office 365 Nonprofit ponude postaće dostupne na Office 365 portalu za administraciju.
  9. Idite na karticu „Upravljanje licencom“ na portalu za administraciju da biste probne korisnike ponovo dodelili Office 365 Nonprofit ponudama, uključujući donirane E1 i Business Essentials ponude. Možete da dodelite i dodatne korisnike ponudama za neprofitne organizacije.
  Neće vam se automatski naplatiti probna ponuda kad istekne besplatna probna verzija. Ako ništa ne uradite kad istekne probni period, jednostavno ćete izgubiti pristup usluzi Office 365, sa dodatnih 30 dana da preduzmete nešto pre brisanja informacija o nalogu. Klijenti koji ne prime odluku o proveri valjanosti do vremena kada ističe probna verzija mogu da pozovu korisničku podršku kako bi produžili probnu verziju. Kad se organizaciji proveri valjanost kao kvalifikovanoj neprofitnoj organizaciji, imaćete opciju da ponovo dodelite korisnike Office 365 Nonprofit ponudama, uključujući donirane E1 i Business Essentials ponude.
  Neki Office 365 planovi nisu uključeni u program Office 365 Nonprofit. Kada organizacija ima zakupca iz neprofitne organizacije, nije moguće dobiti te planove. Međutim, u slučaju samostalnih planova, te mogućnosti ili radna opterećenja obično su uključeni u neku ponudu programa Office 365 Nonprofit, kao što je to donirana Office 365 Nonprofit E1 ponuda ili Office 365 Nonprofit E3 ponuda sa popustom. Možda proširimo Office 365 Nonprofit ponudu u budućnosti, ali trenutno nemamo planove za to.
  Ne. Klijent koji je ispunio uslove za Office 365 Nonprofit ponude može da kupi samo Office 365 Nonprofit ponude od tada.
  Klijenti iz neprofitnih organizacija treba da koriste standardni kanal za podršku za Office 365. Detalji o Office 365 opcijama podrške dostupni su ovde.
  Prihvatljivost i provera valjanosti
  Prihvatljive organizacije: Neprofitne i nevladine organizacije moraju da se smatraju dobrotvornim organizacijama u svojim zemljama da bi ispunjavale uslove za Microsoft Nonprofit programe. Prihvatljive organizacije takođe moraju da rade na osnovi bez profita i imaju misiju da pomognu lokalnoj zajednici, što bi moglo da uključuje, ali nije ograničeno na:
  • Pomoć siromašnima.
  • Unapređene obrazovanja.
  • Poboljšanje socijalne pomoći.
  • Očuvanje kulture.
  • Očuvanje ili obnova životne sredine.
  • Promocija ljudskih prava.
  • Osnivanje civilnog društva.

  Za detaljno objašnjenje kriterijuma prihvatljivosti i veze za kriterijume prihvatljivosti specifične za zemlju posetite stranicu Prihvatljivost korporativnog građanstva.

  Da bi se potvrdilo da ste kvalifikovana neprofitna organizacija, morate da se upišete za Nonprofit E3 probnu ponudu ili Nonprofit Business Premium probnu ponudu i obezbedite osnovne informacije o organizaciji da biste započeli proces provere valjanosti. Upisivanje za probnu verziju vas ne obavezuje na plaćenu ponudu. Prihvatljive organizacije moraju da imaju prepoznati dobrotvorni status, kako je to definisano u njihovim zemljama, da bi bile prihvatljive. Prihvatljive organizacije takođe moraju da rade na osnovi bez profita i imaju misiju da pomognu lokalnoj zajednici. Ako organizacija nije kvalifikovana za Office 365 kao donaciju, možda je kvalifikovana za druge usluge u zavisnosti od pravnog statusa i misije. Za detaljno objašnjenje kriterijuma prihvatljivosti posetite stranicu Prihvatljivost korporativnog građanstva.
  Microsoft radi sa partnerom za donaciju softvera TechSoup Global radi utvrđivanja da li se neprofitna organizacija uklapa u generalne zahteve prihvatljivosti. U mnogim slučajevima, vreme odgovora je trenutno kada se neprofitna organizacija prijavi za donaciju. U drugim slučajevima, kada treba potvrditi status neprofitne organizacije, ne bi trebalo da traje duže od tri do sedam dana, pod uslovom da neprofitna organizacija brzo odgovara na sve zahteve za informacijama, ali može da traje i do 20 dana. Potrebna dokumentacija može da uključuje certifikaciju ili registraciju koju obezbeđuje organ uprave za neprofitnu organizaciju. Na primer, u SAD je potrebna kopija pisma odluke IRS 501(c)(3).

  Ako se približavate kraju probnog perioda od 30 dana i niste primili obaveštenje o potvrdi prihvatljivosti od usluge Office 365, obratite se korisničkoj podršci.
  Organizacije se ponovo procenjuju za neprofitnu prihvatljivost svake dve godine. U sledećim mesecima definisaćemo kako se ovaj proces primenjuje i ubrzava.
  Plan Office 365 Nonprofit primarno je namenjen zaposlenima neprofitnih organizacija koje ispunjavaju uslove. Članovi ili korisnici neprofitne organizacije NE ispunjavaju uslove za licenciranje sistema Office 365 Nonprofit. Neprofitne organizacije mogu da licenciraju volontere koji imaju značajne povereničke ili rukovodilačke odgovornosti u organizaciji, kao što su to članovi upravnog odbora. Volonter prihvatljive neprofitne organizacije može da primi licencu za Office 365 SAMO ako ispunjava SVA TRI sledeća uslova:
  • Volonter je odgovoran za određene aktivnosti i rezultate u okviru neprofitne organizacije koji su definisani pisanim opisom pozicije volontera.
  • Uloga volontera kod neprofitne organizacije je godišnja tekuća uloga ili je sezonska povremena uloga koja se ponavlja svake godine.
  • Volonter neće koristiti Office 365 za ličnu upotrebu koja donosi dobit osobi koja volontira.
  Postojeći klijenti
  Komercijalni klijenti koji žele da se prebace na ponudu za neprofitne organizacije treba da razgovaraju sa korisničkom podrškom kako bi razumeli opcije koje su im dostupne i obezbedili prelaz bez problema. Korisnici koji imaju komercijalne licence koji se odobre za ponude za neprofitne organizacije zadržaće i svoje komercijalne licence. Međutim, kad im se odobri prihvatljivost neprofitne organizacije, oni mogu da kupuju samo ponude za neprofitne organizacije od tada. Postojeći klijenti mogu ovde da pronađu kontakt informacije podrške.
  Klijenti koji su se prijavili u okviru Office 365 Nonprofit Pilot programa ne moraju ništa da preduzimaju, pod pretpostavkom da su pretplatu aktivirali pre datuma plasiranja 10. septembra. Ako su klijentu Office 365 Nonprofit ponude odobrene tokom Pilot perioda, ali on još nije aktivirao pretplatu, klijent mora da se prijavi za novu Office 365 Nonprofit E3 probnu verziju na lokaciji Office.com kako bi ponovo pokrenuo proces provere valjanosti. Naša provera valjanosti kojom upravlja prodavac dobila je listu klijenata koji spadaju u ovu kategoriju kako bi se ubrzala provera valjanosti.
  Korisnici koji imaju komercijalne licence koji se odobre za ponude za neprofitne organizacije zadržaće i svoje komercijalne licence. Međutim, kad im se odobri prihvatljivost neprofitne organizacije, oni mogu da kupuju samo ponude za neprofitne organizacije od tada.
  Trebalo bi da klijenti u ovoj kategoriji sada imaju Office 365 Nonprofit E1 ponudu vidljivu na svojim Office 365 administratorskim portalima, sa mogućnošću da prenesu korisnike u ponudu pomoću kartice „Upravljanje licencom“. Religiozne organizacije koje su plaćale Office 365 Nonprofit E3 pretplatu možda ispunavaju uslove za kredit za neiskorišćeni deo pretplate, prema Microsoft smernicama za kredit.
 • Saznajte više

iPhone i iPad su registrovani žigovi preduzeća Apple Inc., registrovanog u SAD i drugim zemljama.