Najčešća pitanja za Office 365 za preduzeća

 • Najčešća pitanja
  „Office 365“ se odnosi na planove pretplate koji uključuju pristup Office aplikacijama kao i druge usluge proizvodnje koje su omogućene preko interneta (usluge u oblaku), na primer Lync veb konferencije i Exchange Online hostovana e-pošta za preduzeća i dodatno skladištenje na mreži uz OneDrive i Skype minute za svet za kućne korisnike.
  Mnogi Office 365 planovi takođe uključuju verziju za računare najnovijih Office aplikacija koje korisnici mogu instalirati na više računara i uređaja. Office 365 planovi koji su samo na mreži su za izvesne poslovne potrebe i kompatibilni su sa verzijama za računare najnovije verzije sistema Office, Office 2010, Office 2007 (sa blago ograničenom funkcionalnošću), Office 2011 for Mac i Office 2008 for Mac.
  Svi Office 365 planovi se plaćaju na osnovu pretplate, mesečne ili godišnje.
  „Microsoft Office“ je ime koje i dalje koristimo za poznati softver produktivnosti. Office paketi obično imaju uključene aplikacije kao što su Word, Excel, PowerPoint i Outlook. Svi novi Office paketi (na primer Office Standard 2013) uključuju najnovije verzije ovih aplikacija. Ovi paketi se mogu instalirati samo na jednom računaru i ne dolaze uz usluge zasnovane na oblaku koje su uključene u Office 365.
  Office 365 najbolje radi sa najnovijom verzijom sistema Office, Office 2010 i Office 2011 for Mac. Office 365 funkcioniše sa blago ograničenim funkcijama uz Office 2007. Ako imate starije izdanje sistema Office, moraćete da ažurirate noviju verziju sistema Office da biste koristili Office 365; ili se možete pretplatiti na neke od mnogo Office 365 planova uključuju najnoviju verziju sistema Office. Pored pribavljanja najnovije verzije sistema Office kao dela pretplate, dobićete automatske ispravke, pa će Office uvek biti ažuran. Uporedite planove.
  Internet pristup je potreban za instaliranje i aktiviranje svih Office 365 planova i za upravljanje pretplatničkim nalogom. Internet veza je takođe potrebna za pristup Office 365 uslugama produktivnosti u oblaku, uključujući e-poštu, konferencije, IT upravljanje i druge usluge.
  Mnogi Office 365 planovi takođe uključuju verziju za računare sistema Office, na primer Office 365 Small Business Premium i Office 365 Enterprise E3. Jedna od prednosti posedovanja verzije za računare Office aplikacija je to što možete da radite van mreže uz sigurnost da će sledeći put kada se povežete na internet sav vaš rad biti automatski sinhronizovan, tako da nikada nećete morati da brinete o ažurnosti svojih dokumenata. Vaša verzija sistema Office za računare se takođe automatski ažurira i nadograđuje kada se povežete na internet, tako da uvek imate najnovije alatke za rad Poređenje Office 365 planova.
  „Oblak“ je prepoznatljiv način opisivanja računarskih usluga zasnovanih na vebu koje se hostuju izvan vaše organizacije. Kada koristite usluge zasnovane na oblaku, vaša IT infrastruktura se nalazi izvan vašeg prostora (van lokacije) i održava je nezavisno preduzeće (hostovano), umesto da se nalazi na serveru u vašoj kući ili kancelariji (na lokaciji) koju vi održavate. Na primer, uz Office 365, skladište informacija, izračunavanje i softver se nalaze i upravljaju daljinski na serverima koje poseduje Microsoft. Mnoge usluge koje svakodnevno koristite su deo oblaka—sve od e-pošte zasnovane na oblaku do mobilnog bankarstva i skladištenja fotografija na mreži. Pošto se ova infrastruktura nalazi na mreži ili „u oblaku“ možete joj pristupiti sa bilo kojeg mesta, sa računara, tablet računara, pametnog telefona ili drugog uređaja sa internet vezom.
  Office 365 se može u velikoj meri prilagoditi tako da podržava sve od poslovanja koje vodi jedna osoba do preduzeća sa desetinama hiljada korisnika:
  • Office 365 planovi za mala preduzeća su najbolji za preduzeća sa do 10 zaposlenih, i mogu se prilagoditi za najviše 25 korisnika.
  • Office 365 Midsize Business je najbolji za preduzeća sa 11 do 250 zaposlenih i mogu se prilagoditi za do 300 korisnika.
  • Office 365 planovi za velika preduzeća odgovaraju organizacijama koje imaju od jednog zaposlenog do 50.000 korisnika.
  Ovde možete uporediti sve opcije.
  Office obezbeđuje sledeće aplikacije:
  • Office za iPad: Prikažite, kreirajte i uredite dokumente pomoću Word, Excel i PowerPoint aplikacija prilagođenih za dodir. Možete da računate na Office za iPad da neće menjati vaš sadržaj i oblikovanje, tako da će dokument odlično izgledati kada se vratite za računar ili Mac računar. U programu Word dodajte komentare ili pratite promene dok radite sa drugima. Pregledajte i ažurirajte Excel unakrsne tabele i lako dodajte formule ili grafikone. Menjajte PowerPoint prezentacije i projektujte ih bežično na velikom ekranu.

   Dokumente možete da prikazujete besplatno pomoću sistema Office za iPad. Uređivanje i kreiranje dokumenata zahteva prihvatljivu Office 365 pretplatu: Office 365 Home, Office 365 Small Business Premium, Office 365 Midsize Business, Office 365 Enterprise and Government E3 i E4, Office 365 for Government G3 i G4, Office 365 Education A3 i A4, Office 365 ProPlus ili Office 365 University.

  • Office Mobile: Office Mobile je unapred instaliran u operativnom sistemu Windows Phone 8 i dostupan je za pojedine modele iPhone i Android telefona. Office Mobile nudi odlične mogućnosti prikazivanja Office sadržaja i uređivanja sadržaja u pokretu. I možete da računate na Office Mobile da neće menjati vaš sadržaj i oblikovanje, tako da će dokument i dalje odlično izgledati kada se vratite za računar ili Mac računar. Office Mobile za iPhone i Android telefone može da se koristi besplatno za nekomercijalnu upotrebu, jednostavno preuzmite aplikaciju iz prodavnice na telefonu.

   Da biste uređivali ili kreirali dokumente odnosno lokalno pristupili dokumentima uskladištenim u sistemu SharePoint i usluzi OneDrive for Business, morate da imate kvalifikovani Office 365 plan: Office 365 Small Business Premium, Office 365 Midsize Business, Office 365 Enterprise and Government E3 i E4, Office 365 for Government G3 i G4, Office 365 Education A3 i A4, Office 365 ProPlus i Office 365 University.

  • Outlook Mobile: Windows Phone 8 uključuje unapred instaliranu verziju programa Outlook koju možete da koristite za pristup svojoj Outlook.com, Office 365 ili Exchange e-pošti.
  • OneNote: OneNote aplikaciju za mobilne telefone možete da koristite da biste pristupili svojim beleškama u pokretu. Ova aplikacija je dostupna na Windows Phone 8, iPhone, iPad i Android telefonima.
  • OWA: Ako imate Office 365 pretplatu koja uključuje Exchange Online, možete da koristite OWA aplikaciju za sortiranje, skeniranje i odgovaranje na poštu, kao i za kontrolisanje rasporeda. Ova aplikacije je dostupna na iPhone i iPad uređajima.
  • Lync Mobile: Ako vaša organizacija koristi najnoviju verziju sistema SharePoint, možete da koristite aplikaciju SharePoint feed za vesti da biste pristupili feedu za vesti sa mobilnog uređaja. Ova aplikacija je dostupna na Windows Phone 8, iPhone, iPad i Android telefonima.
  • SharePoint feed za vesti: Ako vaša organizacija koristi najnoviju verziju programa Lync, možete da koristite Lync aplikaciju za mobilne telefone da biste ostali povezani dok ste na mobilnom uređaju. Ova aplikacija je dostupna na Windows Phone 8, iPhone, iPad i Android telefonima.
  Office 365 se nudi u velikom broju zemalja/regiona i na velikom broju jezika. Ako se ime vaše zemlje/regiona ne pojavljuje na listi, znači da trenutno nismo pokrenuli verziju usluge Office 365 za vaše tržište. Nastavljamo da objavljujemo Office 365 na novim tržištima i javno ćemo objaviti kada pokrenemo Office 365 na nekom novom tržištu.
  Prvi koraci
  Nije potrebno ništa da instalirate da biste koristili Office 365.
  Da bismo vam pomogli da lako povežete verziju za računare najnovije verzije sistema Office, Office 2010 ili Office 2007 sa uslugom Office 365, Microsoft pruža Office 365 korisnicima deo softvera koji se može instalirati – zove se „Office instalacija za stone računare“ – i to besplatno.
  Office instalacija za stone računare pruža mnogo pogodnosti, uključujući:
  • Automatsko otkrivanje neophodnih ispravki.
  • Instaliranje ispravki i komponenti po odobrenju ili sa komandne linije.
  • Automatsko konfigurisanje programa Outlook i Microsoft Lync za korišćenje uz Microsoft Office 365.
  • Deinstaliranje sa klijentskog računara nakon pokretanja.
  Office instalaciju za stone računare možete naći i instalirati u Office 365 centru za administraciju.

  Ako vaš plan uključuje pretplatu na Office, moći ćete i da ga instalirate direktno iz Office 365 centra za administraciju.
  Ime domena koje posedujete možete dodati u Office 365 da biste kreirali e-adrese zasnovane na domenu i veb lokaciju usmerenu ka javnosti. Pronađite registar domena ili dobavljač usluga DNS hostinga. Uporedite upravljanje domenom u Office 365 pretplatama.
  Da. Ako kupite Office 365 licence za naloge koje kreirate tokom besplatne probne verzije, informacije i konfiguracija za naloge ovih korisnika će ostati ista. Kada besplatna probna verzija istekne, nećete moći da nastavite sa besplatnim korišćenjem usluge Office 365. Imaćete dodatnih 30 dana da kupite Office 365 pre nego što informacije naloga budu obrisane. Pošto informacije probnog naloga budu obrisane, ne mogu se preuzeti.
  Pitanja za veb lokaciju
  Da biste dodali prilagođeni domen organizacije u Office 365, morate imati pristup DNS zapisima za taj domen. Ako nemate pristup, trebalo bi da se obratite osobi u preduzeću koja upravlja nalogom domena preduzeća.
  Podrška i cene
  Možete platiti sa većinom kreditnih kartica i iznos pretplate će se pojaviti na mesečnom izvodu kreditne kartice. Za Office 365 Enterprise, Midsize Business i samostalne planove imate opciju da primite fakturu i u zavisnosti od izbora usluga, biće vam fakturisano na mesečnom ili godišnjem nivou. Dobićete e-poruku kada faktura bude spremna za prikaz i ako je unet broj porudžbine (PO) kada kupite pretplatu, taj broj će biti uključen u fakturu.
  U cilju pružanja najveće fleksibilnosti, dostupne su različite opcije plaćanja.
  Office 365 Small Business i Small Business Premium planovi su dostupni za mesečno i godišnje plaćanje.
  • Mesečno plaćanje: Plaćate mesec po mesec i uvek možete da otkažete.
  • Godišnje plaćanje: Upisujete se za jednogodišnju pretplatu i plaćate za celu godinu prilikom upisivanja. Postoji popust za ovu opciju plaćanja.
  Office 365 Midsize Business, Office 365 Enterprise planovi (uključujući samostalne Enterprise planove kao što je Exchange Online) i Office 365 ProPlus su dostupni za plaćanje godišnje obaveze.
  • Plaćanje godišnje obaveze: Upisujete se za jednogodišnju pretplatu, ali u trenutku upisivanja možete da odaberete da plaćate mesec po mesec ili da platite za celu godinu.
  Da, popusti su dostupni za Office 365 korisnike ugovora za preduzeća (obično 250+ licenci) koji žele da izvrše kupovinu putem količinskog licenciranja. Microsoft stručnjak vam može pomoći da istražite opcije kupovine za velika preduzeća i da utvrdite šta je najbolje za vas. Saznajte više o količinskom licenciranju. Pronađite Microsoft stručnjaka.
  Da. Ukoliko treba da obavite nadogradnju, možete da prenesete svoj nalog u neki drugi plan. Svoj nalog možete da nadogradite u okviru iste linije proizvoda (na primer, sa izdanja Office 365 Small Business na Office 365 Small Business Premium, ili sa verzije Office 365 Enterprise E1 na Office 365 Enterprise E3 ili E4), a možete da obavite nadogradnju i na plan iz neke druge linije Office 365 proizvoda (na primer, sa plana Small Business na Midsize ili Enterprise plan, ili sa Midsize plana na Enterprise plan). Takođe, možete da obavite nadogradnju sa samostalnih Exchange Online planova na Enterprise plan.

  U većini slučajeva možete da koristite čarobnjak „Prebacivanje planova“ u centru administracije da biste nadogradili plan. Ako vaša pretplata ima više od 300 korisnika ili ako ste koristili prepaid karticu za kupovinu plana, čarobnjak „Prebacivanje planova“ nije dostupan. Moguće je ručno nadograditi planove koji nisu dostupni za čarobnjak „Prebacivanje planova“. Saznajte više o nadogradnji planova za Office 365.

  NAPOMENA: Kada nadogradite nalog, vaše ime domena se prenosi na nov nalog, bez obzira da li ste za Office 365 nalog koristili sopstveno ime domena, ili ste podesili ime domena u paketu usluga Office 365.
  Office 365 planove možete mešati samo u okviru odgovarajućih porodica usluga. Office 365 Small Business se na primer može kombinovati sa uslugom Office 365 Small Business Premium, ali ne sa uslugom Office 365 Midsize Business, Office 365 Enterprise planovima ili samostalnim ponudama kao što je Exchange Online. Isto se odnosi i na Office 365 Midsize Business koji se ne može kombinovati sa Office 365 Small Business planovima, Enterprise planovima ili samostalnim ponudama.

  Korisnici koji žele najveću fleksibilnost mogu kupiti Office 365 Enterprise planove koji im omogućavaju da kombinuju Office 365 Enterprise E1, E3 i E4 planove, Office 365 Enterprise K1 plan (za terminalske korisnike) i ceo opseg samostalnih ponuda (na primer, Exchange Online, SharePoint Online i Lync Online).
  Pretplatu možete da otkažete u svako doba. Međutim, u zavisnosti od proizvoda i tipa pretplate koji imate, može postojati kazna za otkazivanje pre završetka ugovora. Za Small Business pretplate sa mesečnim plaćanjem, ne postoji kazna za otkazivanje ugovora u bilo koje vreme. Pretplate koje plaćaju na godišnjem nivou se plaćaju unapred i ne postoje refundacije u slučaju otkazivanje pre isteka punog ugovornog perioda. U pretplatama godišnje obaveze koje se plaćaju mesec za mesecom može doći do kazne ako se otkaže ranije. Pretplate godišnje obaveze koje se plaćaju unapred ne dobijaju refundaciju ako se otkažu pre isteka punog ugovornog perioda. Pročitajte kompletan Ugovor o pretplati na Microsoft Online.
  Vaši podaci su samo vaši. Ako odlučite da otkažete Office 365 pretplatu, možete preuzeti podatke – na primer, e-poštu i dokumente na lokacijama tima – i sačuvati ih na drugu lokaciju. Trebalo bi da sačuvate podatke pre otkazivanja pretplate. Kada otkažete pretplatu, podaci povezani sa Office 365 nalogom biće dostupni administratorima na nalogu sa ograničenom funkcionalnošću tokom 90 dana.
  Idite ovde da biste promenili lozinku.
  Office 365 Small Business Premium podržava Windows Vista i Windows XP za većinu funkcija zasnovanih na vebu. Međutim, on ne podržava preuzimanje i korišćenje najnovije verzije Office softvera, pa ne možete zameniti Office 2010 za najnoviju verziju. Postojeći Office 2010 ili Office 2007 softver možete povezati sa Office 365 uslugom, ali ako vaš računar radi pod operativnim sistemom Windows Vista ili Windows XP, ne možete instalirati Office 365 Small Business Premium softver i ne možete zameniti Office 365 Small Business Premium softver sa preuzimanjem sistema Office 2010.
  Microsoft stručnjaci su obučene IT i razvojna preduzeća koja vam mogu pomoći pri prelasku na Office 365 ili razviti prilagođena rešenja za vaše preduzeće. Spisak svih naših Microsoft stručnjaka možete naći na veb lokaciji Microsoft Pinpoint.
  Najčešća pitanja za Office 365 za neprofitne organizacije
  Informacije, ponude i uputstva za prijavljivanje
  Dizajnirana da neprofitnim i nevladinim organizacijama pomogne da ostvare veće dobro, ova globalna ponuda nudi kvalifikovanim klijentima pristup usluzi Office 365, najboljim alatkama u klasi za produktivnost i saradnju zasnovanim u oblaku korporacije Microsoft. Neprofitne organizacije mogu da saznaju više, provere da li ispunjavaju uslove i prijave se za donaciju posećivanjem lokacije www.microsoft.com/office365nonprofits.
  Office 365 za neprofitne organizacije biće dostupan u najviše 90 zemalja do jula 2014. Da biste videli kompletnu listu zemalja ponuđenih do danas, posetite lokaciju www.microsoft.com/office365nonprofits. Pomerajte se na stranici i izaberite vezu Office 365 dostupnost po zemljama.
  Yammer je uključen u E1 i E3 ponude za neprofitne organizacije, ali ne i u Small Business i Small Business Premium ponude za neprofitne organizacije. Sve funkcije i softverske usluge uključene u Enterprise i Small Business ponude nalaze se i u ponudama za neprofitne organizacije, sa izuzetkom prava dvostrukog pristupa.
  Sledite ove korake:
  1. Idite na stranicu Office 365 za neprofitne organizacije.
  2. Izaberite vezu Prvi koraci ka donaciji uz BESPLATNU probnu verziju.
  3. Kliknite na zeleno dugme BESPLATNA probna verzija za Office 365 Enterprise E3 za neprofitne organizacije ili Office 365 Small Business Premium.
  4. Podesite nalog i potvrdite da ste povezani sa neprofitnom organizacijom.
  5. Probno prijavljivanje prikuplja informacije potrebne za pokretanje provere valjanosti organizacije kao prihvatljive neprofitne organizacije. Pogledajte sledeći odeljak ovih najčešćih pitanja. Pogledajte odeljak „Prihvatljivost i provera valjanosti“ najčešćih pitanja za Office 365 za neprofitne organizacije.
  6. Tokom probne verzije, idite na karticu „Upravljanje licencom“ na portalu za administraciju da biste dodelili maksimalno 25 korisnika.
  7. Primićete e-poruku koja potvrđuje ili ne potvrđuje prhvatljivost kvalifikovane neprofitne organizacije. Ako se približavate kraju probnog perioda od 30 dana, a niste primili obaveštenje o verifikaciji prihvatljivosti od sistema Office 365, obratite se korisničkoj podršci.
  8. Ako se prihvatljivost potvrdi, ponude za Office 365 za neprofitne organizacije postaju dostupne u Office 365 portalu za administraciju.
  9. Idite na karticu „Upravljanje licencom“ na portalu za administraciju da biste probne korisnike ponovo dodelili Office 365 ponudama za neprofitne organizacije, uključujući donirane E1 i Small Business ponude. Možete da dodelite i dodatne korisnike ponudama za neprofitne organizacije.
  Neće vam se automatski naplatiti ponuda Office 365 Enterprise E3 za neprofitne organizacije kad istekne besplatna probna verzija. Ako ništa ne uradite kad istekne probni period, jednostavno ćete izgubiti pristup usluzi Office 365, sa dodatnih 30 dana da preduzmete nešto pre brisanja informacija o nalogu. Klijenti koji nisu primili odluku o proveri valjanosti do isteka besplatne probne verzije mogu da pozovu korisničku podršku da bi produžili probnu verziju. Kad se organizaciji proveri valjanost kao kvalifikovanoj neprofitnoj organizaciji, imaćete opciju da ponovo dodelite korisnike Office 365 ponudama za neprofitne organizacije, uključujući donirane E1 i Small Business ponude.
  Da, klijenti zainteresovani za neku od dostupnih ponuda za neprofitne organizacije moraju da se upišu za probnu verziju ponude E3 za neprofitne organizacije ili za Small Business Premium probnu verziju na lokaciji Office.com da bi započeli proces provere valjanosti. Kada se proveri valjanost, klijent će imati opciju da prebaci E3 probnu verziju za neprofitne organizacije na E1 ponudu za neprofitne organizacije, odnosno da pređe sa Small Business Premium probne verzije na Small Business ponudu za neprofitne organizacije ukoliko želi.

  Office 365 Small Business za neprofitne organizacije i Office 365 Small Business Premium za neprofitne organizacije dizajnirani su da ponude veliku vrednost organizacijama za maksimalno 25 korisnika tako što obezbeđuju jednostavnije iskustvo sa administracijom i proizvodom. Ako će vaša organizacija imati 25 ili manje korisnika i ne zahteva naprednu funkcionalnost u Enterprise ponudama, upišite se za Office 365 Small Business Premium probnu verziju za neprofitne organizacije. Možete da pređete na Enterprise ponude kada se vaše potrebe razviju u budućnosti.

  Office 365 Enterprise E1 za neprofitne organizacije i Office 365 Enterprise E3 za neprofitne organizacije dostupni su za neograničen broj korisnika i uključuju dodatne pogodnosti specifične za srednje ili velike organizacije, na primer Active Directory integraciju, Yammer Enterprise i usaglašenost. Upišite se za Office 365 Enterprise E3 probnu verziju za neprofitne organizacije ako će vaša organizacija imati više od 25 korisnika ili će zahtevati ovu naprednu funkcionalnost. Ne možete da pređete sa Enterprise ponuda na Small Business ponude.

  Neki Office 365 planovi nisu uključeni u program Office 365 za neprofitne organizacije. Kad organizacija ima neprofitnog zakupca, nije moguće pribaviti te planove. U slučaju samostalnih planova, međutim, te funkcije ili radna opterećenja obično su uključeni u neku od ponuda programa Office 365 za neprofitne organizacije, kao što je to donirana ponuda za Office 365 Enterprise E1 za neprofitne organizacije ili ponuda za Office 365 Enterprise E3 za neprofitne organizacije sa sniženom cenom. Možemo da proširimo ponudu za Office 365 za neprofitne organizacije u budućnosti, ali trenutno ne planiramo to da radimo.
  Ne. Klijent koji je postao prihvatljiv za ponude za Office 365 za neprofitne organizacije može da kupuje samo ponude za Office 365 za neprofitne organizacije od tog trenutka.
  Neprofitni klijenti treba da koriste kanal podrške za Office 365. Detalje o opcijama Office 365 podrške možete da pronađete ovde.
  Prihvatljivost i provera valjanosti
  Prihvatljive organizacije: Neprofitne i nevladine organizacije moraju da se smatraju dobrotvornim organizacijama u odgovarajućim zemljama kako bi bile prihvatljive za Microsoft programe za neprofitne organizacije. Prihvatljive organizacije takođe moraju da rade na osnovi bez profita i imaju misiju da pomognu lokalnoj zajednici, koja bi mogla da uključuje sledeće radnje, ali nije ograničena na njih:
  • Pružanje pomoći siromašnima.
  • Unapređenje obrazovanja.
  • Poboljšanje socijalne pomoći.
  • Očuvanje kulture.
  • Očuvanje ili sređivanje životne sredine.
  • Promocija ljudskih prava.
  • Osnivanje civilnog društva.

  Za detaljno objašnjenje kriterijuma prihvatljivosti i za veze za kriterijume prihvatljivosti specifične za zemlju posetite stranicu Prihvatljivost korporativnog državljanstva.

  Da bi se potvrdilo da ste kvalifikovana neprofitna organizacija, morate da se upišete za E3 probnu ponudu za neprofitne organizacije ili Small Business Premium probnu ponudu za neprofitne organizacije i obezbedite osnovne informacije o organizaciji da biste započeli proces provere valjanosti. Upisivanje za probnu verziju vas ne obavezuje na plaćenu ponudu. Prihvatljive organizacije moraju da imaju prepoznati dobrotvorni status, kako je to definisano u njihovim zemljama, da bi bile prihvatljive. Prihvatljive organizacije takođe moraju da rade na osnovi bez profita i imaju misiju da pomognu lokalnoj zajednici. Ako organizacija nije kvalifikovana za Office 365 kao donaciju, možda je kvalifikovana za druge usluge u zavisnosti od pravnog statusa i misije. Detaljno objašnjenje kriterijuma za kvalifikovanost potražite na stranici za kvalifikovanost korporativnog građanstva.
  Microsoft radi sa partnerom za donaciju softvera TechSoup Global radi određivanja da li se neprofitna organizacija uklapa u opšte zahteve prihvatljivosti. U mnogim slučajevima, vreme odgovora je trenutno kad se neprofitna organizacija prijavi za donaciju i, u većini slučajeva, ne treba više od tri do sedam dana, ako je neprofitna organizacija dostupna za zahteve o informacijama. Ako je potrebno da neprofitna organizacija prosledi dodatne informacije radi potvrde prihvatljivosti, brzina zavisi od nekoliko faktora, uključujući to koliko brzo ta organizacija može da obezbedi dodatne informacije potrebne za proveru valjanosti. Potrebna dokumentacija može da uključuje certifikaciju ili registraciju obezbeđenu telu koje rukovodi neprofitnom organizacijom. Na primer, u SAD zahtevamo kopiju IRS 501(c)(3) pisma determinacije.

  Ako se približavate kraju probnog perioda od 30 dana, a niste primili obaveštenje o verifikaciji prihvatljivosti od sistema Office 365, obratite se korisničkoj podršci.
  Organizacija bi trebalo ponovo da se proverava svake dve godine kako bi se potvrdila prihvatljivost neprofitne organizacije. Mi ćemo definisati kako se taj proces izvršava i koristi u predstojećim mesecima.
  Office 365 za neprofitne organizacije primarno je namenjen za zaposlene prihvatljivih neprofitnih organizacija. Članovi ili korisnici neprofitnih organizacija NE ispunjavaju uslove za Office 365 za neprofitne organizacije licenciranje. Neprofitne organizacije mogu da licenciraju volontere koji imaju značajne povereničke ili upravljačke odgovornosti za organizaciju, kao što je to upravni odbor. Volonter u prihvatljivoj neprofitnoj organizaciji može da primi licencu za Office 365 SAMO ako ispunjava TRI sledeća uslova:
  • Volonter je odgovoran za određene aktivnosti i rezultate u okviru neprofitne organizacije koji su definisani pisanim opisom pozicije volontera.
  • Uloga volontera u neprofitnoj organizaciji je uloga koja traje čitave godine ili sezonska ili povremena uloga koja se godišnje ponavlja.
  • Volonter neće koristiti Office 365 za ličnu upotrebu koja stvara prihod osobi koja volontira.
  Postojeći klijenti
  Komercijalni klijenti koji žele da pređu sa ponude za neprofitne organizacije trebalo bi da pričaju sa korisničkom podrškom da bi razumeli dostupne opcije i obezbede jednostavan prelaz. Korisnici koji imaju komercijalne licence koje postanu odobrene za ponude za neprofitne organizacije zadržaće svoje komercijalne licence. Međutim, kad se oni odobre za neprofitnu prihvatljivost, od tada mogu da kupuju samo ponude za neprofitne organizacije. Postojeći klijenti mogu ovde da pronađu svoje kontakt informacije za podršku.
  Klijenti koji su se prijavili u okviru programa Office 365 za neprofitne organizacije Pilot ne moraju ništa da rade, pretpostavljajući da su aktivirali svoje pretplate pre datuma objavljivanja, 10. septembra. Ako su klijentu odobrene ponude za Office 365 za neprofitne organizacije tokom pilot-programa, ali on još nije aktivirao pretplatu, klijent će morati da se prijavi za novu probnu verziju plana Office 365 Enterprise E3 za neprofitne organizacije na lokaciji Office.com da bi ponovo pokrenuo proces provere valjanosti. Naša provera valjanosti kojom upravlja prodavac ima listu klijenata koji spadaju u tu kategoriju da bi se provera valjanosti ubrzala.
  Korisnici koji imaju komercijalne licence koje postanu odobrene za ponude za neprofitne organizacije zadržaće svoje komercijalne licence. Međutim, kad se oni odobre za neprofitnu prihvatljivost, od tada mogu da kupuju samo ponude za neprofitne organizacije.
  Trebalo bi da klijenti iz ove kategorije sad imaju ponudu za Office 365 Enterprise E1 za neprofitne organizacije vidljivu na svojim Office 365 portalima za administraciju, sa mogućnošću prenosa korisnika u ponudu na kartici „Upravljanje licencom“. Religiozne organizacije koje su plaćale Office 365 Enterprise E3 za neprofitne organizacije pretplatu mogu ispunjavati uslove za kredit za nekorišćeni deo pretplate, koji podleže Microsoft smernicama za kredit.
 • Saznajte više

iPad i iPhone su registrovani žigovi Apple Inc. u Sjedinjenim Državama i u drugim zemljama.