Najčešća pitanja za Office 365 za preduzeća

 • Najčešća pitanja
  „Office 365“ se odnosi na planove pretplate koji uključuju pristup Office aplikacijama kao i druge usluge proizvodnje koje su omogućene preko interneta (usluge u oblaku), na primer Lync veb konferencije i Exchange Online hostovana e-pošta za preduzeća i dodatno skladištenje na mreži uz OneDrive i Skype minute za svet za kućne korisnike.
  Mnogi Office 365 planovi takođe uključuju verziju za računare najnovijih Office aplikacija koje korisnici mogu instalirati na više računara i uređaja. Office 365 planovi koji su samo na mreži su za izvesne poslovne potrebe i kompatibilni su sa verzijama za računare najnovije verzije sistema Office, Office 2010, Office 2007 (sa blago ograničenom funkcionalnošću), Office 2011 for Mac i Office 2008 for Mac.
  Svi Office 365 planovi se plaćaju na osnovu pretplate, mesečne ili godišnje.
  „Microsoft Office“ je ime koje i dalje koristimo za poznati softver produktivnosti. Office paketi obično imaju uključene aplikacije kao što su Word, Excel, PowerPoint i Outlook. Svi novi Office paketi (na primer Office Standard 2013) uključuju najnovije verzije ovih aplikacija. Ovi paketi se mogu instalirati samo na jednom računaru i ne dolaze uz usluge zasnovane na oblaku koje su uključene u Office 365.
  Office 365 najbolje radi sa najnovijom verzijom sistema Office, Office 2010 i Office 2011 for Mac. Office 365 funkcioniše sa blago ograničenim funkcijama uz Office 2007. Ako imate starije izdanje sistema Office, moraćete da ažurirate noviju verziju sistema Office da biste koristili Office 365; ili se možete pretplatiti na neke od mnogo Office 365 planova uključuju najnoviju verziju sistema Office. Pored pribavljanja najnovije verzije sistema Office kao dela pretplate, dobićete automatske ispravke, pa će Office uvek biti ažuran. Uporedite planove.
  Internet pristup je potreban za instaliranje i aktiviranje svih Office 365 planova i za upravljanje nalogom pretplatom. Internet veza je takođe potrebna za pristup Office 365 uslugama produktivnosti u oblaku, uključujući e-poštu, konferencije, IT upravljanje i druge usluge.
  Mnogi Office 365 planovi takođe uključuju verziju za računare sistema Office, na primer Office 365 Small Business Premium i Office 365 Enterprise E3. Jedna od prednosti posedovanja verzije za računare Office aplikacija je da možete da radite van mreže i imate poverenje da sledeći put kada se povežete na internet da će sav vaš rad biti automatski sinhronizovan, tako da nikada nećete moći da brinete o ažurnosti svojih dokumenata. Vaša verzija sistema Office za računare se takođe automatski ažurira i nadograđuje kada se povežete na internet, tako da uvek imate najnovije alatke za rad Poređenje Office 365 planova.
  „Oblak“ je prepoznatljiv način opisivanja računarskih usluga zasnovanih na vebu koje se hostuju izvan vaše organizacije. Kada koristite usluge zasnovane na oblaku, vaša IT infrastruktura se nalazi izvan vašeg prostora (van lokacije) i održava je nezavisno preduzeće (hostovano), umesto da se nalazi na serveru u vašoj kući ili kancelariji (na lokaciji) koju vi održavate. Na primer, uz Office 365, skladište informacija izračunavanje i softver se nalaze i upravljaju daljinski na serverima koje poseduje Microsoft. Mnoge usluge koje svakodnevno koristite su deo oblaka—sve od e-pošte zasnovane na oblaku do mobilnog bankarstva i skladištenja fotografija na mreži. Pošto se ova infrastruktura nalazi na mreži ili „u oblaku“ možete joj pristupiti sa bilo kojeg mesta, sa računara, tablet računara, pametnog telefona ili drugog uređaja sa internet vezom.
  Office 365 se može u velikoj meri prilagoditi i podržavati sve od poslovanja koje vodi jedna osoba do preduzeća sa desetinama hiljada korisnika:
  • Office 365 planovi za mala preduzeća su najbolji za preduzeća sa do 10 zaposlenih, i mogu se prilagoditi za najviše 25 korisnika.
  • Office 365 Midsize Business je najbolji za preduzeća sa 11 do 250 zaposlenih i mogu se prilagoditi za do 300 korisnika.
  • Office 365 planovi za velika preduzeća odgovaraju organizacijama koje imaju od jednog zaposlenog do 50.000 korisnika.
  Ovde možete uporediti sve opcije.
  Office obezbeđuje sledeće aplikacije:
  • Office za iPad: Prikažite, kreirajte i uredite dokumente pomoću Word, Excel i PowerPoint aplikacija prilagođenih za dodir. Možete da računate na Office za iPad da neće menjati vaš sadržaj i oblikovanje, tako da će dokument odlično izgledati kada se vratite za računar ili Mac računar. U programu Word dodajte komentare ili pratite promene dok radite sa drugima. Pregledajte i ažurirajte Excel unakrsne tabele i lako dodajte formule ili grafikone. Menjajte PowerPoint prezentacije i projektujte ih bežično na velikom ekranu.

   Dokumente možete da prikazujete besplatno pomoću sistema Office za iPad. Uređivanje i kreiranje dokumenata zahteva prihvatljivu Office 365 pretplatu: Office 365 Home Premium, Office 365 Small Business Premium, Office 365 Midsize Business, Office 365 Enterprise and Government E3 i E4, Office 365 for Government G3 i G4, Office 365 Education A3 i A4, Office 365 ProPlus ili Office 365 University.

  • Office Mobile: Office Mobile je unapred instaliran u operativnom sistemu Windows Phone 8 i dostupan je za pojedine modele iPhone i Android telefona. Office Mobile nudi odlične mogućnosti prikazivanja Office sadržaja i uređivanja sadržaja u pokretu. I možete da računate na Office Mobile da neće menjati vaš sadržaj i oblikovanje, tako da će dokument i dalje odlično izgledati kada se vratite za računar ili Mac računar. Office Mobile za iPhone i Android telefone može da se koristi besplatno za nekomercijalnu upotrebu, jednostavno preuzmite aplikaciju iz prodavnice na telefonu.

   Da biste uređivali ili kreirali dokumente odnosno lokalno pristupili dokumentima uskladištenim u sistemu SharePoint i usluzi OneDrive for Business, morate da imate kvalifikovani Office 365 plan: Office 365 Small Business Premium, Office 365 Midsize Business, Office 365 Enterprise and Government E3 i E4, Office 365 for Government G3 i G4, Office 365 Education A3 i A4, Office 365 ProPlus i Office 365 University.

  • Outlook Mobile: Windows Phone 8 uključuje unapred instaliranu verziju programa Outlook koju možete da koristite za pristup svojoj Outlook.com, Office 365 ili Exchange e-pošti.
  • OneNote: OneNote aplikaciju za mobilne telefone možete da koristite da biste pristupili svojim beleškama u pokretu. Ova aplikacija je dostupna na Windows Phone 8, iPhone, iPad i Android telefonima.
  • OWA: Ako imate Office 365 pretplatu koja uključuje Exchange Online, možete da koristite OWA aplikaciju za sortiranje, skeniranje i odgovaranje na poštu, kao i za kontrolisanje rasporeda. Ova aplikacije je dostupna na iPhone i iPad uređajima.
  • Lync Mobile: Ako vaša organizacija koristi najnoviju verziju sistema SharePoint, možete da koristite aplikaciju SharePoint feed za vesti da biste pristupili feedu za vesti sa mobilnog uređaja. Ova aplikacija je dostupna na Windows Phone 8, iPhone, iPad i Android telefonima.
  • SharePoint feed za vesti: Ako vaša organizacija koristi najnoviju verziju programa Lync, možete da koristite Lync aplikaciju za mobilne telefone da biste ostali povezani dok ste na mobilnom uređaju. Ova aplikacija je dostupna na Windows Phone 8, iPhone, iPad i Android telefonima.
  Office 365 se nudi u velikom broju zemalja/regiona i na velikom broju jezika. Ako se ime vaše zemlje/regiona ne pojavljuje na listi, znači da trenutno nismo pokrenuli verziju usluge Office 365 za vaše tržište. Nastavljamo da objavljujemo Office 365 na novim tržištima i javno ćemo objaviti kada pokrenemo Office 365 na nekom novom tržištu.
  Nove Office 365 usluge za preduzeća su objavljene 27. februara 2013. Posle ovog datuma počećemo da omogućavamo postojeće korisnike za nadogradnju na novu uslugu što uključuje novi klijentski softver. Pronađite više detalja o tome kako će se odvijati nadogradnje i kada.
  Prvi koraci
  Nije potrebno ništa da instalirate da biste koristili Office 365.
  Da bismo vam pomogli da lako povežete verziju za računare najnovije verzije sistema Office, Office 2010 ili Office 2007 sa uslugom Office 365, Microsoft pruža Office 365 korisnicima deo softvera koji se može instalirati – zove se „Office instalacija za stone računare“ – i to besplatno.
  Office instalacija za stone računare pruža mnogo pogodnosti, uključujući:
  • Automatsko otkrivanje neophodnih ispravki.
  • Instaliranje ispravki i komponenti po odobrenju ili sa komandne linije.
  • Automatsko konfigurisanje programa Outlook i Microsoft Lync za korišćenje uz Microsoft Office 365.
  • Deinstaliranje sa klijentskog računara nakon pokretanja.
  Office instalaciju za stone računare možete naći i instalirati u Office 365 centru za administraciju.

  Ako vaš plan uključuje pretplatu na Office, moći ćete i da ga instalirate direktno iz Office 365 centra za administraciju.
  Ime domena koje posedujete možete dodati u Office 365 da biste kreirali e-adrese zasnovane na domenu i veb lokaciju usmerenu ka javnosti. Pronađite registar domena ili dobavljač usluga DNS hostinga. Uporedite upravljanje domenom u Office 365 pretplatama.
  Da. Ako kupite Office 365 licence za naloge koje kreirate tokom besplatne probne verzije, informacije i konfiguracija za naloge ovih korisnika će ostati ista. Kada besplatna probna verzija istekne, nećete moći da nastavite sa besplatnim korišćenjem usluge Office 365. Imaćete dodatnih 30 dana da kupite Office 365 pre nego što informacije naloga budu obrisane. Pošto informacije probnog naloga budu obrisane, ne mogu se preuzeti.
  Pitanja za veb lokaciju
  Da biste dodali prilagođeni domen organizacije u Office 365, morate imati pristup DNS zapisima za taj domen. Ako nemate pristup, trebalo bi da se obratite osobi u preduzeću koja upravlja nalogom domena preduzeća.
  Podrška i cene
  Možete platiti sa većinom kreditnih kartica i iznos pretplate će se pojaviti na mesečnom izvodu kreditne kartice. Za Office 365 Enterprise, Midsize Business i samostalne planove imate opciju da primite fakturu i u zavisnosti od izbora usluga, biće vam fakturisano na mesečnom ili godišnjem nivou. Dobićete e-poruku kada faktura bude spremna za prikaz i ako je unet broj porudžbine (PO) kada kupite pretplatu, taj broj će biti uključen u fakturu.
  Da, popusti su dostupni za Office 365 korisnike ugovora za preduzeća (obično 250+ licenci) koji žele da izvrše kupovinu putem količinskog licenciranja. Microsoft stručnjak vam može pomoći da istražite opcije kupovine za velika preduzeća i da utvrdite šta je najbolje za vas. Saznajte više o količinskom licenciranju. Pronađite Microsoft stručnjaka.
  Da. Ukoliko treba da obavite nadogradnju, možete da prenesete svoj nalog u neki drugi plan. Svoj nalog možete da nadogradite u okviru iste linije proizvoda (na primer, sa izdanja Office 365 Small Business na Office 365 Small Business Premium, ili sa verzije Office 365 Enterprise E1 na Office 365 Enterprise E3 ili E4), a možete da obavite nadogradnju i na plan iz neke druge linije Office 365 proizvoda (na primer, sa plana Small Business na Midsize ili Enterprise plan, ili sa Midsize plana na Enterprise plan). Takođe, možete da obavite nadogradnju sa samostalnih Exchange Online planova na Enterprise plan. Saznajte više o nadogradnji planova za Office 365.

  NAPOMENA: Kada nadogradite nalog, vaše ime domena se prenosi na nov nalog, bez obzira da li ste za Office 365 nalog koristili sopstveno ime domena, ili ste podesili ime domena u paketu usluga Office 365.
  Office 365 planove možete mešati samo u okviru odgovarajućih porodica usluga. Office 365 Small Business se na primer može kombinovati sa uslugom Office 365 Small Business Premium, ali ne sa uslugom Office 365 Midsize Business, Office 365 Enterprise planovima ili samostalnim ponudama kao što je Exchange Online. Isto se odnosi i na Office 365 Midsize Business koji se ne može kombinovati sa Office 365 Small Business planovima, Enterprise planovima ili samostalnim ponudama.

  Korisnici koji žele najveću fleksibilnost mogu kupiti Office 365 Enterprise planove koji im omogućavaju da kombinuju Office 365 Enterprise E1, E3 i E4 planove, Office 365 Enterprise K1 plan (za terminalske korisnike) i ceo opseg samostalnih ponuda (na primer, Exchange Online, SharePoint Online i Lync Online).
  Pretplatu možete da otkažete u svako doba. Međutim, u zavisnosti od proizvoda i tipa pretplate koji imate, može postojati kazna za otkazivanje pre završetka ugovora. Za pretplate sa obavezom na mesečnom nivou ne postoji kazna za otkazivanje ugovora u bilo koje doba. Za pretplate sa godišnjom obavezom može doći do kazni ako se ranije otkažu. Pročitajte kompletan Ugovor o pretplati na Microsoft Online.
  Vaši podaci su samo vaši. Ako odlučite da otkažete Office 365 pretplatu, možete preuzeti podatke – na primer, e-poštu i dokumente na lokacijama tima – i sačuvati ih na drugu lokaciju. Trebalo bi da sačuvate podatke pre otkazivanja pretplate. Kada otkažete pretplatu, podaci povezani sa Office 365 nalogom biće dostupni administratorima na nalogu sa ograničenom funkcionalnošću tokom 90 dana.
  Idite ovde da biste promenili lozinku.
  Office 365 Small Business Premium podržava Windows Vista i Windows XP za većinu funkcija zasnovanih na vebu. Međutim, on ne podržava preuzimanje i korišćenje najnovije verzije Office softvera, pa ne možete zameniti Office 2010 za najnoviju verziju. Postojeći Office 2010 ili Office 2007 softver možete povezati sa Office 365 uslugom, ali ako vaš računar radi pod operativnim sistemom Windows Vista ili Windows XP, ne možete instalirati Office 365 Small Business Premium softver i ne možete zameniti Office 365 Small Business Premium softver sa preuzimanjem sistema Office 2010.
  Microsoft stručnjaci su obučene IT i razvojna preduzeća koja vam mogu pomoći pri prelasku na Office 365 ili razviti prilagođena rešenja za vaše preduzeće. Spisak svih naših Microsoft stručnjaka možete naći na veb lokaciji Microsoft Pinpoint.
 • Saznajte više

iPad i iPhone su registrovani žigovi Apple Inc. u Sjedinjenim Državama i u drugim zemljama.