Izaberite zemlju/region fakturisanja:
U okviru paketa Office 365 Education dobijate besplatnu e-poštu, lokacije, razmenu trenutnih poruka i veb-konferencije.
Office 365 Education

Office 365 Education

Obezbedite nastavnom i drugom osoblju, kao i studentima/učenicima u vašoj obrazovnoj instituciji besplatnu e-poštu, lokacije, mogućnost uređivanja i skladištenja dokumenata na mreži, razmenu trenutnih poruka i veb-konferencije.
Za obrazovne institucije koje žele da modernizuju infrastrukturu za komunikaciju i produktivnost pod sopstvenim uslovima.

Šta je uključeno

Obezbedite učenicima/studentima, nastavnom i drugom osoblju neophodne usluge za komuniciranje i poboljšanje produktivnosti u klasi velikih preduzeća, kao i potencijal i prilagodljivost koji su usklađeni sa potrebama vaše institucije.

Alatke za saradnju

Exchange Online + SharePoint Online + Lync Online
E-pošta poslovne klase, deljenje dokumenata i sastanci na vebu

Office Online

Office Online
Pristupajte Office dokumentima iz najnovijih pregledača na svim svojim uređajima

Fleksibilnost i kontrola IT infrastrukture

Fleksibilnost i kontrola IT infrastrukture
Objedinjena administracija, IT kontrole koje možete da konfigurišete i nove alatke za aplikacije
 • Vidite dostupnost osoba, kontakt informacije i novosti sa društvenih mreža na karticama kontakata u aplikaciji Outlook.
  Pogledajte više
  • Vidite dostupnost osoba, kontakt informacije i novosti sa društvenih mreža na karticama kontakata u aplikaciji Outlook – sve što vam je potrebno za povezivanje imate na jednom mestu.Vidite dostupnost osoba, kontakt informacije i novosti sa društvenih mreža na karticama kontakata u programu Outlook – sve što vam je potrebno za povezivanje imate na jednom mestu.
  • Štedite vreme tako što ćete pregledati dokumente na lokaciji svog tima i dodavati datoteke jednostavnim prevlačenjem.

   Štedite vreme tako što ćete pregledati dokumente na lokaciji svog tima i dodavati datoteke jednostavnim prevlačenjem.

  • Brzo stupite u kontakt na željeni način koristeći Lync. Ćaskajte, pregledajte dnevni red i pridružujte se sastancima jednim klikom.

   Brzo stupite u kontakt na željeni način koristeći Lync. Ćaskajte, pregledajte dnevni red i pridružujte se sastancima jednim klikom.

  Budite povezani sa svojom akademskom zajednicom

  Koristite moćne alatke za komunikaciju i pojednostavite saradnju.

  • Povezivanje osoba. Povezujte se još lakše koristeći objedinjenu kontakt karticu koja objedinjuje novosti sa usluga SharePoint, Facebook i LinkedIn i omogućava vam da jednim klikom započnete ćaskanje, poziv ili video ćaskanje.
  • Skladišni prostor za dokumente na mreži. Obezbedite svima u svojoj instituciji skladišni prostor kojim upravlja služba za IT u usluzi OneDrive for Business. Skladištite dokumente u oblaku i delite ih sa drugima, čak i sa osobama izvan vaše organizacije.
  • Održavanje sastanaka sa više učesnika. Radite zajedno gde god da ste koristeći konferencije koje uključuju napredno deljenje, hvatanje beležaka i stavljanje napomena.
  • Bolja zaštita podataka. Budite spokojni jer vam je ugovorom o nivou usluga zagarantovana dostupnost usluga 99,9 % vremena, a dobijate i neprekidno pravljenje rezervnih kopija podataka, snažne mogućnosti za oporavak od katastrofe, globalno redundantne centre podataka i to bez skeniranja e-pošte ili datoteka radi oglašavanja.

  Koristite Office praktično bilo gde

  Obezbedite studentima/učenicima i nastavnom osoblju Office aplikacije koje su im poznate i optimizovane za njihove uređaje, tako da mogu da rade punim kapacitetom bez obzira na to gde se nalaze.

  • Office Online. Besplatne poboljšane usluge Word, PowerPoint, Excel i OneNote Online studentima i učenicima omogućavaju da rade na više uređaja, direktno u pregledaču. Više korisnika može zajedno da radi na jednom dokumentu.
  • Brzo nabavite Office. Zahvaljujući novom strimingu Office aplikacija ne morate da čekate da se Office instalira ili da prestanete da radite da biste primili ispravke za Office. Pored toga, nova verzija Office paketa može da se instalira uporedo sa prethodnim verzijama.
  • Postavke koje se prenose. Nedavni dokumenti, postavke i prilagođeni rečnici prate vaš Microsoft nalog, što znači da odmah možete da nastavite tamo gde ste stali, bez obzira na to koji uređaj koristite.
  Pristupajte Word dokumentima u pokretu koristeći uslugu Word Online.
  Pogledajte više
  • Pristupajte svojim Word dokumentima i uređujte² ih u pokretu koristeći uslugu Word Online.

   Pristupite svojim Word dokumentima i uređujte² ih u pokretu koristeći uslugu Word Online.

  • Uvek koristite najnoviju verziju Office aplikacija koje su oslonac za vašu produktivnost.

   Uvek koristite najnoviju verziju Office aplikacija koje su oslonac za vašu produktivnost.

  Jednostavno upravljajte svim Office 365 uslugama preko jednostavnog administratorskog veb-portala.
  Pogledajte više
  • Jednostavno upravljajte svim Office 365 uslugama preko jednostavnog administratorskog veb-portala.

   Jednostavno upravljajte svim Office 365 uslugama preko jednostavnog administratorskog veb-portala.

  Koristite ga onako kako želite

  Office 365 ima prilagodljivost potrebnu za vođenje obrazovne institucije na način koji vam najviše odgovara.

  • Objedinjena administracija. S lakoćom upravljajte Office 365 uslugama iz bilo kog pregledača, a na raspolaganju ćete i dalje imati napredne PowerShell komande za automatizaciju zadataka upravljanja.
  • Oslobodite dragocene resurse. Smanjite troškove i uštedite vreme za primenu i održavanje lokalnih servera i upravljanje njima i omogućite svom IT odeljenju više vremena za usredsređivanje na poslove vezane za obrazovanje.
  • Iskoristite prednosti novih aplikacija. Uz novi model za aplikacije u oblaku možete da razvijate skalabilne i prilagodljive aplikacije u oblaku koje se integrišu sa dokumentima korisnika. Novi korporativni katalog vam omogućava da jednostavnije upravljate aplikacijama dostupnim u vašoj instituciji.

  Svi planovi iz grupe Office 365 Education (A planovi) sadrže sledeće:

  E-pošta i kalendari
  Koristite e-poštu poslovne klase uz obogaćen, a poznat korisnički interfejs aplikacije Outlook kojoj možete da pristupate sa radne površine1 ili putem veb-pregledača preko aplikacije Outlook Web App. Korisnici dobijaju poštanske sandučiće od 50 GB i mogućnost slanja priloga veličine do 25 MB. Koristite sopstveno ime domena.
  Veb-konferencije Organizujte audio i video sastanke na mreži koristeći funkcije za deljenje ekrana jednim klikom, HD video konferencije i virtuelnu tablu za pisanje. Odlično za učenje na daljinu.
  Razmena trenutnih poruka Povezujte se sa drugima putem trenutnih poruka i stavite svima do znanja da li ste dostupni koristeći status na mreži.
  Skladištenje i deljenje datoteka
  OneDrive for Business obezbeđuje korisnicima 1 TB ličnog skladišnog prostora koji se sinhronizuje sa njihovim računarima radi pristupa van mreže. S lakoćom delite dokumente sa drugima koristeći Office ili SharePoint.
  Lokacije timova Zajedno radite na projektima, u grupama za učenje ili u sekcijama koristeći lokacije timova koje vam pomažu da na jednom mestu organizujete srodne dokumente, beleške, zadatke i razgovore. Do 300 podlokacija
  Office Online Kreirajte i uređujte2 Word, OneNote, PowerPoint i Excel dokumente u bilo kom savremenom pregledaču.
  Mobilnost
  Sinhronizujte e-poštu, kalendar i kontakte; pristupajte SharePoint lokacijama; prikazujte i uređujte Office dokumente koristeći Office Online preko pregledača na Windows Phone, iOS i Android uređajima.
  Aplikacije za Office i SharePoint Nove aplikacije nezavisnih proizvođača i one koje su razvili korisnici funkcionišu sa sistemima Office i SharePoint kako bi veb-usluge postale dostupne direktno u dokumentima i na lokacijama.
  Administracija
  Administratorski portal obezbeđuje IT odeljenju opcije detaljne konfiguracije za vaše usluge, bilo preko portala na mreži ili putem automatizovanog upravljanja pomoću PowerShell komandi.
  Pouzdanost Budite spokojni znajući da su vaše usluge dostupne jer finansijski podržan ugovor o nivou usluga (SLA) garantuje dostupnost usluga 99,9% vremena.
  Bezbednost Najmodernije bezbednosne procedure sa pet slojeva zaštite i proaktivnim nadgledanjem pomažu u zaštiti vaših podataka.
  Privatnost Vaši podaci su samo vaši. Microsoft ne skenira e-poruke, niti dokumente u svrhe oglašavanja.
  Ažuriranje Nema potrebe da plaćate nadogradnje verzija; ispravke su uključene u pretplatu. Odeljenje za IT može da konfiguriše nove funkcije koje se stavljaju na raspolaganje korisnicima Office 365 sistema.
  Podrška Podrška preko telefona 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici za sve probleme vezane za IT. Za probleme koji nisu tako hitni možete da uputite zahtev za servisiranje direktno sa administratorskog portala.

  Pojedini planovi iz grupe Office 365 Education (A planovi) sadrže i sledeće:

  Office paket je uključen Stalno ažuriranje na najnovije verzije sledećih programa:
  Microsoft Word Microsoft Excel Microsoft PowerPoint Microsoft Outlook Microsoft OneNote Microsoft Publisher Microsoft Access
  • Zabeležite svoje ideje onako kako vam najviše odgovara – pomoću tastature, olovke ili ekrana osetljivog na dodir.
  • Lako oblikujte informacije u programu Excel zahvaljujući alatkama koje prepoznaju vaše obrasce i automatski popunjavaju podatke.
  • Jednostavno unosite sadržaj iz PDF dokumenata da biste kreirali Word dokumente vrhunskog izgleda.
  • Dizajnirajte prilagođeni reklamni materijal koji odgovara vašem brendu i kupcima.
  Office na mobilnim uređajima Pristupite dokumentima, uređujte ih i prikazujte na Windows tablet računarima, iPad uređajima, iPhone uređajima, Android telefonima i Windows Phone uređajima. Koristite OneNote, OWA, Lync Mobile i SharePoint Newsfeed aplikacije na većini uređaja.
  Office na bilo kom računaru Na bilo kom računaru sa operativnim sistemom Windows 7 ili Windows 8 koji ima vezu sa internetom strimujte potpune verzije Office programa koristeći funkciju Office na zahtev.
  Napredne mogućnosti za e-poštu Koristite mogućnosti arhiviranja i zakonskog zadržavanja uz neograničen skladišni prostor kako biste bili usklađeni sa propisima. Takođe koristite smernice za sprečavanje gubitka podataka kako biste dodatno osigurali usaglašenost sa propisima.
  Podrška za hostovanu govornu poštu Podrška za hostovanu govornu poštu sa mogućnošću automatskog telefonskog sistema. Govorne poruke se snimaju u usluzi Exchange Online i korisnici mogu da im pristupaju iz programa Outlook, preko aplikacije Outlook Web App ili sa kompatibilnog mobilnog telefona.
  Yammer Enterprise Omogućite svima glas, podstičite dijalog, premostite jaz u komunikaciji i izgradite zajedničku kulturu sa poslovnim društvenim umrežavanjem koje olakšava deljenje ideja i uz koje se dobija napredna podrška, bezbednost, administracija i integracije.
  Napredne alatke za poslovno obaveštavanje Brzo steknite neophodan uvid služeći se interaktivnim kontrolnim tablama sa kompletnim Excel Services uslugama. Obavljajte analize obimnih podataka i kombinovane vizuelizacije podataka u novom Excel klijentu koristeći funkcije Power Pivot i Power View.

  Više detalja
  Da biste videli sve funkcije koje su uključene, pogledajte detaljne opise usluga.

  Najčešća pitanja

  Da. Ako koristite besplatan plan (Office 365 Education A2) ili ako kupite pretplatu na Office 365 sa istim brojem korisničkih naloga koje ste kreirali pre nego što je besplatni probni period istekao, informacije i konfiguracije za te korisničke naloge će biti sačuvane. Kada besplatni probni period istekne, nećete moći besplatno da nastavite da koristite Office 365. Imaćete dodatnih 30 dana da kupite Office 365 pre nego što izbrišemo informacije o vašem nalogu. Kada se informacije o probnom nalogu izbrišu, nećete moći da ih povratite.

  Microsoft stručnjaci su obučene IT i razvojne kompanije koje mogu da vam pomognu da pređete na Office 365 ili da razvijete prilagođena rešenja za svoje preduzeće. Spisak svih naših Microsoft stručnjaka možete da pronađete na lokaciji Microsoft Pinpoint.

  Dva Office 365 plana za obrazovne institucije (A3 i A4) obuhvataju najnoviju verziju paketa Office koja se instalira na računarima i koja pruža najbolji utisak pri radu svim vašim korisnicima i koji će vašem odeljenju za IT omogućiti lakšu primenu i nadogradnje. Kada je reč o Office 365 planovima koje ne obuhvataju najnoviju verziju paketa Office koja se instalira na računarima, Office 365 podržava Office 2010, Office 2007 (sa neznatno ograničenom funkcionalnošću) i Office 2011 za Mac, tako da možete da koristite prednosti bogatih Office 365 usluga u oblaku kao što su e-pošta poslovne klase, HD video konferencije i deljenje datoteka.

  Pristup internetu je neophodan za instalaciju i aktivaciju svih Office 365 planova, kao i za upravljanje nalogom pretplate. Veza sa internetom je takođe neophodna za pristup Office 365 uslugama u oblaku namenjenim za poboljšanje produktivnosti, uključujući e-poštu, konferencije, upravljanje IT infrastrukturom i druge usluge.

  Mnogi Office 365 planovi takođe obuhvataju i verziju Office paketa koja se instalira na računarima, na primer, planovi Office 365 Small Business Premium i Office 365 Enterprise E3. Jedna od prednosti Office aplikacija koje se instaliraju na računarima je to što možete da radite van mreže znajući da će se sav vaš rad automatski sinhronizovati kada se povežete na internet, tako da ne morate da brinete o tome da li su vam dokumenti ažurirani. Office paket koji je instaliran na računaru se takođe automatski ažurira i nadograđuje kada se povežete na internet, što znači da u svakom trenutku na raspolaganju imate najnovije alatke za rad. Pogledajte poređenje Office 365 planova.

  Kada kupite Office za nastavno i drugo osoblje, bez dodatnih troškova dobijate i Office 365 ProPlus za studente/učenike

  Kada kupite licencu za Office 365 ProPlus ili Office Professional Plus za celu instituciju za nastavno i drugo osoblje, vaši studenti/učenici dobijaju pristup Office 365 ProPlus uslugama bez dodatnih troškova. Ovu pogodnost možete da iskoristite od 1. decembra 2013.

  Obrazovne institucije mogu da se upišu putem postojećeg „Enrollment for Education Solutions“ ili „Open Value Subscription-Education Solutions“ programa licenciranja ili ugovora za obrazovne institucije.

  Ne. Studenti/učenici ne moraju da budu pretplaćeni na Office 365 A2 plan. Ipak, da bi bile dostupne sve funkcije za povećanje produktivnosti, preporučuje se da se institucije pretplate i na Office 365 A2 i na Office 365 ProPlus plan za svoje studente/učenike.

  Vaša institucija može da poruči i primeni Office 365 ProPlus za studente počevši od 1. decembra 2013. godine, pod uslovom da ispunjava sve uslove potrebne za ovaj upis za Education Solutions, Open Value Subscription-Education Solutions ili školski ugovor. Na datum sklapanja ili datum obnove ugovora obratite se prodavcu za količinsko licenciranje da biste rešili dodatna pitanja koja se odnose na softver obezbeđen za studente.

  Nema povraćaja za fakture koje su već plaćene. Za dodatnu podršku obratite se stručnjaku za količinsko licenciranje.

  Kada studenti/učenici diplomiraju/završe školu, njihove pretplate na Office 365 putem institucije se ukidaju. Mogu da se upišu za druge potrošačke ili komercijalne ponude.

 • Saznajte više

1 Planovi koji ne obuhvataju verziju Office paketa koja se instalira na računarima rade sa najnovijim verzijama aplikacije Outlook, Outlook 2010, Outlook 2007 (sa nešto ograničenom funkcionalnošću), Outlook 2011 za Mac i Outlook 2008 za Mac.
2 Uređivanje je moguće samo u izabranim planovima.
3 Klijentski programi i/ili funkcije samo za računare sa Windows operativnim sistemima. Ne može se koristiti na više uređaja.

iPad i iPhone su registrovani žigovi Apple Inc. u Sjedinjenim Državama i u drugim zemljama.