Crearea în colaborare și colaborarea în diagrame

Într-o diagramă Visio pot lucra mai multe persoane simultan, fiecare persoană la computerul propriu. Elaborând în comun, echipele pot crea rapid diagrame cu mai multe pagini și se pot ajuta reciproc să hotărască cum trebuie să arate diagrama, pe măsură ce lucrează. Modificările făcute de fiecare persoană se afișează imediat în copia diagramei care aparține fiecărui utilizator.

Toate persoanele care urmează să lucreze în diagramă trebuie să aibă instalată ediția Visio Professional pe computer.

Configurarea unei diagrame pentru crearea în colaborare

  1. Creați o diagramă Visio într-o bibliotecă SharePoint sau începeți o diagramă în Visio, apoi încărcați-o în OneDrive.
  2. Oferiți tuturor persoanelor care vor lucra cu diagrama permisiunea de a o edita.

Fiecare autor deschide diagrama din server în Visio și începe să creeze, să editeze sau să revizuiască. În colțul de jos se afișează o notificare, când o persoană se alătură unei sesiuni sau părăsește o sesiune (ceea ce înseamnă, pe scurt, că deschide diagrama pentru editare sau o închide). Puteți să vedeți în permanență în bara de stare câte persoane lucrează în diagramă.

Cum se afișează modificările în diagramă

Pictograme mici apar lângă formele care au fost editate de o altă persoană. Nu sunteți blocat de la o formă care are o pictogramă ce arată că este în curs de editare - de exemplu, dacă o altă persoană schimbă culoarea, puteți să editați textul din formă, în același timp. Dacă toate persoanele din echipă colaborează și lucrează în anumite zone, rareori ar trebui să aveți o problemă, când două persoane editează același element în același timp, cum ar fi să modifice textul din aceeași formă. Dacă aceasta nu se întâmplă, ultima modificare este cea care rămâne valabilă (până când un alt utilizator o modifică din nou).

De fiecare dată când salvați modificările pe care le-ați făcut în diagramă, Visio sincronizează modificările la server. În același timp, Visio aduce modificările pe care le-au făcut celelalte persoane în copia dvs. după diagramă. Puteți să vă dați seama când o altă persoană a salvat modificări la server, datorită pictogramelor care apar și a notificării din bara de stare, care vă comunică faptul că sunt disponibile actualizări. Salvați frecvent, pentru a vă asigura că aveți cele mai recente modificări făcute de ceilalți autori și pentru a le pune acestora la dispoziție modificările dvs.

 
 
Se aplică la:
Visio Professional 2013