Atribuirea sau eliminarea licențelor

Utilizatorii au nevoie de licențe pentru a utiliza Outlook, SharePoint Online, Lync Online și alte servicii. În calitate de administrator, atunci când creați un cont de utilizator, licențele furnizate cu abonamentul sunt atribuite automat utilizatorului. Puteți modifica acest lucru editând conturi de utilizator.

Atunci când este atribuită o licență unui utilizator, serviciile de licență sunt configurate pentru acel utilizator:

  • Exchange Online: Se creează automat o cutie poștală pentru utilizator.
  • SharePoint Online : Utilizatorului îi sunt atribuite automat permisiuni de editare a documentelor de pe site-ul de echipă și poate utiliza toate caracteristicile SharePoint Online asociate cu licența.
  • Lync Online: Utilizatorul are acces automat la caracteristicile asociate licenței și poate participa la întâlniri online.
  • Abonament Office 365 pentru firme mici: Utilizatorul va putea descărca versiunea cea mai recentă de Office pe până la 5 computere Mac sau PC.

 Notă    Nu toate serviciile sunt disponibile în toate locațiile de utilizator. Pentru o listă de restricții, consultați Restricții de licență pentru Office 365 .

Ce intenționați?


Cum vă dați seama câte licențe sunt valabile și disponibile

Pentru a afla câte licențe sunt valide și disponibile pentru abonament:

  1. Faceți clic pe Admin, apoi, dacă vedeți această opțiune, faceți clic pe Ascundeți panoul Introducere în mijlocul paginii. Veți vedea Gestionare setări organizație în partea de sus a paginii.
  2. Sub Licențe, puteți vedea câte licențe mai sunt disponibile din numărul de licențe cumpărate. De exemplu, dacă aveți 10 licențe și ați atribuit 4, va apărea 6 din 10 disponibile.

Atribuirea sau eliminarea unei licențe pentru un utilizator

  1. Accesați Admin > Adăugați utilizatori, reinițializați parole și altele.
  2. Bifați caseta pentru numele utilizatorului pentru care doriți să adăugați sau să eliminați o licență.
  3. Faceți clic pe EditareEditare > Licențe.
  4. Pe pagina Atribuire licențe, bifați sau debifați caseta pentru licența pe care doriți să o adăugați sau să o eliminați.
  5. Faceți clic pe Salvare.
  6. Dacă ați eliminat o licență a unui utilizator și doriți să o atribuiți unui alt utilizator, repetați această procedură.

 Atenție    Atunci când eliminați licența unui utilizator, toate datele asociate cu acel utilizator pentru acel serviciu sunt șterse și, după o perioadă de grație de 30 de zile, nu mai pot fi recuperate, cu excepția documentelor salvate în SharePoint Online. De exemplu, dacă eliminați o licență pentru Exchange Online de la un utilizator, cutia poștală a acelui utilizator se șterge. Cutia poștală poate fi recuperată în decursul a 30 de zile, reatribuind o licență Exchange Online utilizatorului asociat acesteia. După 30 de zile, cutia poștală și conținutul său se șterg definitiv. Pentru mai multe opțiuni de reatribuire a licențelor, consultați Reatribuirea licențelor sau modificarea numărului de licențe .

Atribuirea sau eliminarea de licențe pentru mai mulți utilizatori simultan

Adăugați sau înlocuiți o licență pentru mai multe persoane.

  1. Accesați Admin > Adăugați utilizatori, reinițializați parole și altele.
  2. Bifați casetele pentru numele utilizatorilor pentru care doriți să adăugați sau să eliminați licențe.
  3. Faceți clic pe EditareEditare.
  4. În paginile Detalii și Setări, faceți clic pe Următorul.
  5. În pagina Atribuire licențe, faceți clic pe Înlocuirea atribuirilor de licență existente sau pe Adăugare la atribuirile de licență existente, apoi bifați sau debifați casetele pentru licențele pe care doriți să le modificați.
  6. Faceți clic pe Remitere > Terminare.
  7. Dacă ați eliminat licențe dintr-un set de utilizatori și doriți să le atribuiți altor utilizatori, repetați această procedură.

 Atenție    Atunci când eliminați licența unui utilizator, toate datele asociate cu acel utilizator pentru acel serviciu sunt șterse și, după o perioadă de grație de 30 de zile, nu mai pot fi recuperate, cu excepția documentelor salvate în SharePoint Online. De exemplu, dacă eliminați o licență pentru Exchange Online de la un utilizator, cutia poștală a acelui utilizator se șterge. Cutia poștală poate fi recuperată în decursul a 30 de zile, reatribuind o licență Exchange Online utilizatorului asociat acesteia. După 30 de zile, cutia poștală și conținutul său se șterg definitiv. Pentru mai multe opțiuni de reatribuire a licențelor, consultați Reatribuirea licențelor sau modificarea numărului de licențe .

Licențe pentru cutiile poștale neasociate unui utilizator

Nu este necesar să atribuiți licențe pentru cutii poștale de resurse, cutii poștale de sală și cutii poștale partajate, cu excepția cazului când depășesc cota de stocare de 10 gigabaiți (GB).

 Notă    În cazul în care cutia poștală de resursă, sală sau partajată depășește cota de 10 GB și nu îi atribuiți o licență, după o lună, cutia poștală partajată va fi blocată. Puteți evita necesitatea de a atribui o licență utilizând arhivarea, pentru a evita depășirea cotei.

Pentru mai multe informații despre cutiile poștale neasociate unui utilizator, consultați:

Începutul paginii Începutul paginii

 
 
Se aplică la:
Administrator Office 365 pentru firme mici