Samtidig redigering og samarbeid på diagrammer

Mer enn én person kan arbeide på et Visio-diagram om gangen, fra sin egen datamaskin. Ved å bruke samtidig redigering kan gruppemedlemmene raskt lage diagrammer med flere sider og hjelpe hverandre med å bestemme hvordan diagrammet skal se ut mens de arbeider. Endringer som gjøres av personene, vises på alle andres utgave av diagrammet med en gang.

Alle som skal arbeide på diagrammet må ha Visio Professional installert på datamaskinen.

Sette opp et diagram for samtidig redigering

  1. Opprett et Visio-diagram i et SharePoint-bibliotek eller start et diagram i Visio og last det deretter opp til OneDrive.
  2. Gi alle som skal arbeide på det, tillatelse til å redigere det.

Hver forfatter åpner diagrammet fra serveren i Visio og begynner å opprette, redigere eller gjennomgå. En varsling nederst i hjørnet viser når noen blir med eller forlater en økt (som betyr at de åpner diagrammet for redigering eller lukker det). Du kan alltid se på statuslinjen hvor mange personer som arbeider på diagrammet.

Hvordan endringer vises i diagrammet

Små ikoner vises ved figurer som har blitt redigert på en eller annen måte av en annen person. Du er ikke låst ute av en figur som har et ikon som viser at det redigeres. Du kan for eksempel selv om noen andre forandrer fargen redigere teksten på figuren samtidig. Hvis alle gruppemedlemmene samarbeider og arbeider på spesifikke områder, bør du sjelden ha problemer med at to personer redigerer nøyaktig samme ting på samme tid, for eksempel endrer teksten på samme figur. Hvis det skjer, beholdes den siste endringen (til noen endrer den igjen).

Hver gang du lagrer endringene du gjør i diagrammet, synkroniserer Visio endringene tilbake til serveren. På samme tid henter Visio endringene alle andre har gjort inn i din utgave av diagrammet. Du kan se når noen har lagret endringer på serveren ved ikonene som vises, og en varsling på statuslinjen forteller deg når oppdateringer er tilgjengelige. Lagre ofte, så er du sikker på at du har de nyeste endringene som andre har gjort, og du gjør dine endringer tilgjengelig for dem.

 
 
Gjelder:
Visio Professional 2013