Dele dokumenter med en mobilenhet

Du kan bruke mobiltelefon eller nettbrett, herunder Windows Phone, iPhone og Android-mobilenheter, til å dele et dokument eller en mappe i et bibliotek med personer utenfor organisasjonen. Dette gjør du ved å invitere personer til å bli medlem i området ditt, eller ved å dele en gjestekobling.

 Obs!     Når du deler et dokument eller en mappe ved å bruke en mobilenhet, må du bytte fra mobilvisning til PC-visning for å bruke fremgangsmåten forklart i denne artikkelen.

I denne artikkelen


Dele et dokument med personer du inviterer til området ditt

Hvis du vi bruke denne fremgangsmåten, kan det hende du må trykke Bytt til PC-visningInnstillingerInnstillingsknapp -menyen.

  1. Trykk Mer (…) ved siden av dokumentet eller mappen du vil dele, i dokumentbiblioteket, og trykk Del.
  2. Skriv inn e-postadressen til hver person du vil invitere til å se dokumentet eller mappen, i boksen Legg inn navn eller e-postadresser i dialogboksen Del 'dokument'.

 Obs!     Hvis du tidligere har sendt et dokument til denne personen, eller hvis vedkommende allerede er medlem av området ditt, kan du begynne å skrive inn navnet i denne boksen, og så velge fra listen over tilgjengelige valg når den dukker opp..

  1. Trykk Kan redigere eller Kan vise, avhengig av om personen skal kunne gjøre endringer i dokumentet, eller bare se det.
  2. Merk av for Krev pålogging.
  3. Hvis du vil sende en e-postinvitasjon og skrive en melding til mottakerne, trykker du Vis alternativer og deretter Send en e-postinvitasjon.
  4. Du kan velge å skrive en melding til mottakeren i boksen Inkluder en personlig melding i denne invitasjonen (valgfritt).

Til toppen av siden Til toppen av siden

Dele et dokument ved å sende en gjestekobling

Hvis du vi bruke denne fremgangsmåten, kan det hende du må trykke Bytt til PC-visningInnstillingerInnstillingsknapp -menyen.

  1. Trykk Mer (…) ved siden av dokumentet eller mappen du vil dele, i dokumentbiblioteket, og trykk Del.
  2. Skriv inn e-postadressen til hver person du vil invitere til å se dokumentet eller mappen, i boksen Legg inn navn eller e-postadresser i dialogboksen Del 'dokument'.

 Obs!     Hvis du tidligere har sendt et dokument til denne personen, eller hvis vedkommende allerede er medlem av området ditt, kan du begynne å skrive inn navnet i denne boksen, og så velge fra listen over tilgjengelige valg når den dukker opp..

  1. Trykk Kan redigere eller Kan vise, avhengig av om personen skal kunne gjøre endringer i dokumentet, eller bare se det.
  2. Fjern haken i avmerkingsboksen Krev pålogging.
  3. Du kan velge å skrive en melding til mottakeren i boksen Inkluder en personlig melding i denne invitasjonen (valgfritt).

 Obs!     Hvis du tidligere har delt et dokument med denne fremgangsmåten, vises Åpne for alle med en gjestekobling i dialogboksen Del 'dokument' . Du kan bruke denne koblingen til å dele dokumentet med andre.

Til toppen av siden Til toppen av siden

Oversikt over deling av dokumenter med en mobilenhet

Deling av dokumenter og mapper er nyttig i samarbeid med eksterne leverandører, kunder eller andre partnere. Du kan for eksempel dele dokumenter på OneDrive for Business eller i gruppens nettstedbiblioteker. Ekstern deling må aktiveres av administrator før du kan dele et dokument eller en mappe med personer utenfor organisasjonen. Du kan dele et dokument eller en mappe på en av to måter:

  • Ved å invitere en bruker til området ditt   Når du deler et dokument eller en mappe ved å invitere noen til området ditt, kan du angi om de skal kunne se eller redigere dokumentet du delte. Brukeren vil kunne logge på området ditt for å se eller redigere dokumentet ved å bruke en e-postadresse knyttet til en Microsoft-konto.
  • Ved å dele en gjestekobling   Når du deler et dokument eller en mappe ved å sende en gjestekobling, mottar personen en uforståelig kobling (den kan ikke brukes til å vise eller navigere til annet innhold på området). Mottakeren kan klikke gjestekoblingen og få tilgang til dokumentet uten å logge på. Når du sender en gjestekobling, kan mottakeren videresende koblingen til noen andre. Hvis funksjonen for anonyme koblinger deaktiveres globalt, slutter alle delte koblinger å fungere. Hvis du aktiverer funksjonen på nytt senere, fungerer koblingene igjen. Du kan også deaktivere enkeltkoblinger som er delt, hvis du vil oppheve tilgang til et bestemt dokument.

Sikkerhet   Når en gjestekobling er opprettet og delt, kan mottakeren dele koblingen med andre, som igjen kan bruke koblingen til å få tilgang til innholdet. Du bør derfor unngå å bruke denne metoden til å dele sensitivt eller konfidensielt innhold.

Uansett hvilken delingsmåte du bruker, kan du velge å sende en e-postmelding for å informere om at du har delt en fil med dem.

Til toppen av siden Til toppen av siden

 
 
Gjelder:
Office 365 Enterprise, Office 365 Enterprise admin, Office 365 for administratorer i mellomstore bedrifter, Office 365 Midsize Business, Office 365 Small Business, Office 365 Small Business – administrator, SharePoint Online Enterprise (E1 & E2), SharePoint Online Enterprise (E3 og E4), SharePoint Online Small Business