Пријавување во Office 2013

Зошто да се пријавите во Office 2013? Што добивате од тоа? Па, може да работите кога и каде што сакате. Со пријавување во Office 2013, може да ги сочувате своите датотеки Office на интернет за да дојдете до нив речиси од секаде и да ги споделувате со секого. Може да дојдете и до своите теми и параметри од секаде. Тие патуват со вас — дури и на различни уреди.

Доколку имате сопствена копија од Office, веројатно ја користите личната сметка наречена сметка на Microsoft (адреса на е-пошта и лозинка). Во ред е доколку немате сметка, можете да се запишете за некоја.

Доколку тоа е деловна или училишна копија од Office, користете ја сметката на организацијата. Информациите за за сметката ви е дадени од работата или од училиштето.

Секоја сметка ви дозволува да дојдете до услугите на Microsoft на интернет и овие услуги може да е разликуваат за секоја сметка. Може да ги имате двете сметки. Само пријавете се на сметката што ги содржи датотеките на Office на кои сакате да работите.

Главно пријавување во прозорецот на Office

За да видите дали сте пријавени, само побарајте го своето име во десниот горен агол од која било програма на Office или при вклучувањето програма на Office. По пријавувањето, може да го ажурирате својот профил или да ги префрлите сметките оттука во секое време

Пријавени на лична сметка

 
 
Се однесува на:
Access 2013, Excel 2013, OneNote 2013, Outlook 2013, PowerPoint 2013, Project Professional 2013, Project Standard 2013, Publisher 2013, Visio 2013, Visio Professional 2013, Word 2013