Kaavioiden yhteismuokkaus ja yhteiskäyttö

Useat käyttäjät voivat käsitellä Visio-kaaviota samanaikaisesti – kukin omalla tietokoneellaan. Kun yhteismuokkaus on käytössä, työryhmät voivat luoda monisivuisia kaavioita nopeasti ja sopia yhdessä työskentelyn aikana, millaiseksi kaavio halutaan tehdä. Jos joku käyttäjistä tekee kaavioon muutoksia, ne näkyvät toisten kaaviokopioissa välittömästi.

Kaikilla kaavion muokkaukseen osallistuvilla on oltava Visio Professional omaan tietokoneeseen asennettuna.

Kaavion asetusten määrittäminen yhteismuokkausta varten

  1. Luo Visio-kaavio SharePoint-kirjastossa tai aloita kaavio Visiossa ja lataa se sitten OneDriveen.
  2. Määritä kaikille kaavion käsittelyyn osallistuville kaavion muokkausoikeudet.

Kukin käyttäjä avaa kaavion palvelimesta Visiolla ja ryhtyy luomaan, muokkaamaan tai tarkistamaan kaaviota. Ikkunan alakulmassa näkyy ilmoitus, kun joku liittyy istuntoon tai poistuu siitä. (Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kyseinen käyttäjä avaa kaavion muokkausta varten tai sulkee kaavion.) Tilariviltä voit aina tarkistaa, kuinka monta henkilöä on käsittelemässä kaaviota.

Muutosten näkyminen kaaviossa

Jos joku on muokannut muotoa, muodon vieressä näkyy pieni kuvake. Vaikka muotoa on muokattu (kuvake on näkyvissä), tämä ei estä toista käyttäjää muokkaamasta muotoa edelleen. Jos joku on esimerkiksi muuttamassa väriä, toinen voi muokata muodon tekstiä samanaikaisesti. Jos työryhmän jäsenet käyttävät kaaviota yhtä aikaa mutta kullakin on oma vastuualueensa, on hyvin epätodennäköistä, että useita henkilöitä olisi muokkaamassa täsmälleen samaa kohdetta samanaikaisesti (esimerkiksi muuttamassa juuri saman muodon tekstiä). Jos näin kuitenkin tapahtuu, viimeisin muutos jää voimaan (ennen kuin joku tekee samaan kohtaan jälleen muutoksen).

Aina kun tallennat kaavioon tekemäsi muutokset, Visio synkronoi ne palvelimeen. Samalla Visio tuo muiden tekemät muutokset omaan kaaviokopioosi. Jos joku muu on tallentanut muutoksia palvelimeen, näkyviin tulee asiasta ilmaisevat kuvakkeet. Myös tilarivillä näkyy ilmoitus, että päivityksiä on saatavilla. Tallenna kaavio usein, sillä siten voit varmistua siitä, että viimeisimmät muiden käyttäjien tekemät muutokset näkyvät omassa kopiossasi ja että muut käyttäjät näkevät tekemäsi muutoksesi.

 
 
Käyttö:
Visio Professional 2013