Samtidig redigering og samarbejde i diagrammer

Det er muligt at arbejde flere personer sammen i et Visio-diagram, mens man sidder ved hver sin computer. Med samtidig redigering kan teams hurtigt oprette flersidede diagrammer, og alle kan hjælpe hinanden med at beslutte, hvordan diagrammet skal se ud, mens de arbejder. De ændringer, der foretages af hver enkelt person, vises med det samme i alle andres kopi af diagrammet.

Alle dem, der skal arbejde i diagrammet, skal have Visio Professional installeret på deres computer.

Konfigurere et diagram til samtidig redigering

  1. Opret et Visio-diagram i et SharePoint-bibliotek, eller start et diagram i Visio, og overfør det derefter til OneDrive.
  2. Giv alle de personer, der skal arbejde på det, tilladelse til at redigere det.

Hver forfatter åbner diagrammet fra serveren i Visio og begynder med at oprette, redigere og gennemse. Der vises en meddelelse i nederste hjørne, hver gang en person kommer til eller en person forlader sessionen (det betyder, at de enten åbner diagrammet til redigering eller lukker det). På statuslinjen kan du hele tiden se, hvor mange personer der arbejder i diagrammet.

Sådan vises ændringer i diagrammet

Der vises små ikoner ved de figurer, der er blevet ændret af en anden person. Hvis der vises et ikon for en figur, der redigeres, kan du også redigere figuren - du kan f.eks. redigere teksten i figuren samtidig med at en anden person ændrer farven på figuren. Hvis alle på teamet samarbejder og arbejder på bestemte områder, bør du kun sjældent opleve problemer med, at to personer redigerer præcis den samme ting på samme tid, f.eks. at de ændrer teksten i den samme figur. Hvis det sker, er det den seneste ændring, der bevares (indtil den eventuelt ændres igen).

Hver gang du gemmer dine ændringer i diagrammet, synkroniseres ændringerne tilbage til serveren. Samtidig henter Visio alle de ændringer, som andre har foretaget, ind i din kopi af diagrammet. Når en bruger gemmer ændringer på serveren, vises der nogle ikoner, og på statuslinjen vises der en meddelelse om, at der er ændringer. Hvis du gemmer ofte, sikrer du, at du også har indlæst de seneste ændringer, som andre forfattere har foretaget, og du gør dine egne ændringer tilgængelige for dem.

 
 
Gælder for:
Visio Professional 2013