Dokumenter, der er tillid til

Henrik arbejder sammen med flere kolleger og leverandører på tværs af Asien på filer, der beskriver en ny teknologi. Han ved, at han kan have tillid til filer fra sine kolleger, men han kender kun lidt til leverandørerne og modtager nogle gange vedhæftede filer i mails fra dem. Nye filer, der kommer via mail med aktivt indhold, f.eks. makroer, kan få meddelelseslinjen til at blive vist. Henrik kan vælge at have tillid til de dokumenter, der kommer fra pålidelige kilder. Når han har tillid til dokumenterne, vil han ikke blive bedt om at aktivere indholdet af disse filer, næste gang han åbner dem.

Hvad vil du foretage dig?


Oprette dokumenter, der er tillid til

Når du åbner en ny fil med aktivt indhold (dataforbindelser, makroer osv.), vises meddelelseslinjen, fordi aktivt indhold kan indeholde virus og andre sikkerhedsrisici, der kan være skadelige for din computer eller din organisations netværk. Men hvis du har tillid til filens kilde eller ved, at det aktive indhold er sikkert (f.eks. kan makroen være signeret af en udgiver, der er tillid til), kan du aktivere filens aktive indhold og dermed gøre filen til et dokument, der er tillid til. Når du åbner filen igen, vises meddelelseslinjen ikke. Brug følgende fremgangsmåde til at gøre filen til et dokument, der er tillid til.

Følgende billede er et eksempel på meddelelseslinjen, når der er makroer i filen.

Meddelelseslinje med sikkerhedsadvarsel om makroer

  1. Klik på fanen Filer.
  2. Klik på Oplysninger.
  3. Klik på Aktivér indhold i området Sikkerhedsadvarsel.

Området Sikkerhedsadvarsel, aktivér altid

  1. Der vises to indstillinger: Aktivér alt indhold og Avancerede indstillinger.
    • Aktivér alt indhold     Gør filen til et dokument, der er tillid til, for at tillade kørsel af aktivt indhold.
    • Avancerede indstillinger     Vælg, hvilket aktivt indhold der må køre for denne session. Indholdet aktiveres kun én gang. Meddelelseslinjen vises, når du åbner filen igen.

 Bemærk!   Hvis du ved, at filen kommer fra en troværdig kilde, kan du klikke på Aktivér indhold på meddelelseslinjen. Filen bliver til et dokument, der er tillid, og åbnes ikke sammen med meddelelseslinjen igen. Du kan læse det sidste afsnit for at få yderligere oplysninger om dokumenter, der er tillid til.

Nogle filer kan ikke ændres til dokumenter, der er tillid til

Der er situationer, hvor du ikke kan gøre en fil til et dokument, der er tillid til. Eksempelvis når du forsøger at åbne filen, og en eller flere typer aktivt indhold er blevet deaktiveret. Aktivt indhold kan deaktiveres, hvis:

  • Systemadministratoren har oprettet en sikkerhedspolitik for at deaktivere visse typer aktivt indhold for organisationen (f.eks. Deaktiver alle makroer uden meddelelse). Hvis du åbner en fil med makroer og dataforbindelser, kan filen i dette tilfælde ikke blive pålidelig, fordi makroerne er deaktiveret, når filen åbnes.
  • Du har ændret indstillingerne for Sikkerhedscenter for en eller flere typer aktivt indhold.

Hvis du vil se sikkerhedsindstillingerne, skal du klikke på fanen Filer. Klik på Indstillinger. Klik på Center for sikkerhed og rettighedsadministration, og klik derefter på Indstillinger for Sikkerhedscenter. Du kan også finde flere oplysninger under Se mine muligheder og indstillinger i Sikkerhedscenter.

Flere årsager til, at filer ikke kan ændres til dokumenter, der er tillid til

  • Filen blev åbnet fra en usikker placering, f.eks. den midlertidige internetmappe (TIF) eller Temp-mappen
  • Hvis funktionen er deaktiveret af systemadministratoren for netværksplaceringer eller for alle placeringer
  • Hvis den fil, du forsøger at have tillid til, er en skabelon, f.eks. filer med filtypenavnene .dot, .dotx eller .dotm

Til disse filer skal du klikke på Aktivér alt indhold for at aktivere det aktive indhold for den pågældende session. Indholdet aktiveres kun én gang. Meddelelseslinjen vises, når du åbner filen igen.

Følgende eksempel er et billede af området Sikkerhedsadvarsel, når der ikke er tillid til en fil.

Området Sikkerhedsadvarsel, når der ikke er tillid til en fil

Tilbage til toppen Tilbage til toppen

Have tillid til dokumenter på et netværk

Det er vigtigt at være forsigtig, inden du har tillid til dokumenter på et netværk, fordi andre kan pille ved netværksfiler og ændre det aktive indhold i dem. Du bør generelt have tillid til filer på en netværksplacering med adgangskontrol eller filer, som er oprettet af systemadministratoren.

Dialogboksen Sikkerhedsadvarsel åbnes, når du forsøger at have tillid til en fil på en netværksplacering. Du kan klikke på Vis ikke denne meddelelse igen, og dialogboksen vises ikke igen. Du kan derudover deaktivere funktionen ved at klikke på Nej i dialogboksen Sikkerhedsadvarsel.

Deaktivere funktionen Dokumenter, der er tillid til for netværksplaceringer

Du kan deaktivere funktionen Dokumenter, der er tillid til for netværksplaceringer ved at foretage valget i Sikkerhedscenter.

  1. Klik på fanen Filer.
  2. Klik på Indstillinger.
  3. Klik på Center for sikkerhed og rettighedsadministration, og klik derefter på Indstillinger for Sikkerhedscenter.
  4. Klik på Dokumenter, der er tillid til.
  5. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Tillad, at der er tillid til dokumenter på et netværk.

Området Dokumenter, der er tillid til i Sikkerhedscenter

Tilbage til toppen Tilbage til toppen

Vise eller redigere indstillinger for Dokumenter, der er tillid til i Sikkerhedscenter

Du kan få vist eller redigere indstillinger for Dokumenter, der er tillid til i Sikkerhedscenter. Når der foretages ændringer, aktiveres eller deaktiveres muligheden for at oprette dokumenter, der er tillid til, som beskytter computeren og organisationens netværk mod ondsindet kode i aktivt indhold.

  1. Klik på fanen Filer.
  2. Klik på Indstillinger.
  3. Klik på Center for sikkerhed og rettighedsadministration, og klik derefter på Indstillinger for Sikkerhedscenter.
  4. Klik på Dokumenter, der er tillid til.
  5. Foretag de ønskede valg for dokumenter, der er tillid til.

Tilbage til toppen Tilbage til toppen

Forklaring til indstillinger for Dokumenter, der er tillid til

  • Tillad, at der er tillid til dokumenter på et netværk     Dialogboksen Sikkerhedsadvarsel vises ikke længere for filer på netværksplaceringer.
  • Deaktiver de dokumenter, der er tillid til     Dialogboksen Sikkerhedsadvarsel vises for filer, hver gang du åbner dem.
  • Ryd alle de dokumenter, der er tillid til, så der ikke længere er tillid til dem     Klik på Ryd for at slette listen over dokumenter, der er tillid til. Meddelelseslinjen vises igen for de dokumenter, du tidligere havde tillid til.

Tilbage til toppen Tilbage til toppen

Hvad er dokumenter, der er tillid til?

Dokumenter, der er tillid til, er filer med aktivt indhold (makroer, ActiveX-objekter, dataforbindelser osv.) og åbnes uden meddelelseslinjen, når du har aktiveret det aktive indhold i dem. Når der er tillid til et dokument, bliver du ikke spurgt, når du åbner filen, selvom der er tilføjet nyt aktivt indhold, eller du foretager ændringer af det aktive indhold. Prompten vises dog, hvis filen er blevet flyttet, siden du sidst havde tillid til den. Når der er tillid til et dokument, åbnes det ikke i beskyttet visning. Du bør derfor kun have tillid til dokumenter, hvis du har tillid til filens kilde.

 Bemærk!   Hvis en fil åbnes i beskyttet visning uden aktivt indhold, og du aktiverer redigering, er der tillid til filen, og den åbnes ikke længere i beskyttet visning. Men hvis filen indeholder aktivt indhold, vises en meddelelseslinje for det deaktiverede aktive indhold, indtil du aktiverer indholdet. Aktivt indhold aktiveres ikke automatisk, når du afslutter beskyttet visning.

Tilbage til toppen Tilbage til toppen

 
 
Gælder for:
Access 2013, Excel 2013, Office Shared 2013, PowerPoint 2013, Visio 2013, Visio Professional 2013, Word 2013, Access 2010, Excel 2010, PowerPoint 2010, Visio 2010, Word 2010